Friday, September 17, 2010

Great Feelings


Hari Rabu lagi I dah mula masuk office. In my section, 3 people are on leave (1 section ada 4 people). In my department, only 5 people are in the office (out of 20+). Yang tinggal hanya mat saleh dan non -muslims, malays ada lah beberapa kerat.

I duduk sorang-sorang tak ada teman nak cakap so, I merajinkan kan diri ke department lain cari kawan-kawan. There's nothing much to do as I've completed my tasks since before raya and I'll end my service with the current department today :). Next week I'll be in another department located at the company's manufacturing site in NKLF (North Kuala Lumpur facilities) atau nama kurang glamour nya - Rawang. Tak lama sebulan je berulang dari Bukit Jelutong to Rawang. My new Head of Department in NKLF is an Australian guy with piercings. I've met him once, owh he is so darn handsome with his Aussie slang! I've heard rumors that he's in the early 40s, but to me he looked 30's. Yum! Who can't resist an Aussie with a slang, pierced ears, handsome pulak tu and 60k income every month. I suka kot! Haha..Babai kejap Damansara :p

Raya this year was a total fun. Selain daripada pengurangan 80% duit raya, I di banjiri soalan cepu cemas, 'Aida...what will be the theme colour for next year?'. Aik, macam I pula ketua keluarga nak tetapkan tema kaler..I tahu diorang sengaja bagi hint pedih ulu hati kat I. Raya next year is end of August, so that means dah nak end of 2011, which means...jengjeng. Haha! Hanya Tuhan sahaja yang tahu okay! :p I tak tahuuuuu....


As promised, berikut I tunjukkan gambar-gambar raya family I tahun ni. Semua sepupu, pakcik and makcik bangun seawal 6am (most of us stayed at grandma's house). The first to arrive at grandma's house are Pakngah and anak-anak (rumah 100meter je dari rumah nenek). Then we all head to Paklong's house (rumah 200meter je dari rumah nenek). Then proceed to Solat Raya and then pictures time..:). Routine yang sama setiap kali raya, but a joyful one!

With cousins and nieces. Notice me with the 'sarat' kebaya? Sarat tak larat..



Cousin Taufiqq and my brother, Adi :)



Paklong and Maklong :)



At Paklong's house - girls only.




At grandma's house - serious stuff!



Candid!!



Paklong and his team.
And the rest is history dah ke dapoooo mencari ketupat dan rendang!



Mother and daughter in action :)




Family picture :)
(Missing in the picture, my darling sister Adreena Sharwin yang beraya di KL)




Candid lagi!



Yours truly. Serious tak tau nak senyum macam mana.
Nah ambil senyuman fake ini :p


I perasan tahun ni memang sedara-mara tak ada kaler tema. Tengok la adik-beradikku yang 3 orang kecil tu je sama kaler (itupun nak sama warna langsir pun ada). Hurm, adakah sudah sampai masa I announce theme colour tahun depan? Let's pick one!!! *blush*

4 comments:

a.T.i.e.Q.a said...

Selamat hari raya, Aida!!

theme color=kawen ke? oops!

Hanafedora said...

HAHAHAHAHAHAHAHAH lucu la aida ni....U have to msg me privately about that tema colour..I can't wait... Oh I miss u much :)

Aida Narina said...

Atieqa: Selamat hari raya tieqa!! hahah, gurau2 je thme colour tu :p ehem, hehee..

Aida Narina said...

Hanafedora: HHAHAHA! I willlllll...tapi belum ada lagi hana. Help me pick! :p Oh I miss u too!! :)