Tuesday, July 13, 2010

Ramblings And Reminiscing


July is almost midway, and August is getting nearer..My flight ticket has not yet been confirmed by MAR*A, tak apa lah, I sudi tunggu, tak nak bagi balik pun tak apa :). Tapi jangan lambat sangat pula sebab my student visa will expired by the 31st July and I don't want to be forced to go back pula by the British embassy, wakakaa :p. Malu sungguh nanti, duduk UK dah 4 and 1/2 years lepas tu kene halau balik..

Alhamdulillah, barang-barang dah selamat di ship, bilik pun dah kemas yang teramat sebab dah tak ada barang, tinggal nak zip luggage and pergi Airport je! Chehhh, berangan sungguh..With so little time to spend, yet I have sooo many things to do that I've just planned these few days. *Erk*


Memang macam tu, dulu masa banyak masa tak ada rasa pun nak buat. Contohnya one of the to-do/to-visit lists is to go to Manchester and visit the Stadium itupun tak buat lagi (yelah kalau orang tanya dah pegi ke tak, tak ada lah buat muke kerang busuk kan?). Hahhahaa! KELAKAR KAN I? Bukan I tak nak pergi. Cuba bayangkan kalau kita di Malaysia, we are more interested in visiting other countries outside Msia such as Indonesia, Thailand and etc rather than visiting the different states in Malaysia, betul tak? Cuba angkat tangan kalau siapa-siapa buat camtu? I know I do. Name the states that I've been to in tanah tumpah darahku - banyak juga kalau I fikir balik, tapi itupun sebab nak pergi pulau, maka lalu lah di negeri itu atau pun kene ikut family pergi orang kahwin. It's the same thing here. I have always assumed that I have ample time to visit other places in the UK. I dah rasa macam UK is my second home, it's simply blissful to just chillex and enjoy my time (but the fact that I'm running out of time!)...:p Places that I'm more into visiting (which I have visited for the past couple of years) are countries like Italy, Spain, France and Ireland. Yang bestnya, kalau pergi Europe countries, mesti nak khatam satu negara dan bukan one hot spot. Contohnya Italy 3 tahun lepas, dari Milan - Lake Como - Venice - Florence - Pisa and final stop is Rome....:p Tak silap I, it was a 9 days 8 nights trip dan sanggup berhabisan beratus-ratus pounds..


A few selected pictures to reminisce the good old days :p

Next to Pisa leaning tower in Italy (I pun turut leaning) :p



Nice, France - with my daily dose of nutella crepes :)



Monte-Carlo, Monaco during winter holiday - and yes, didn't had the chance to meet Brad Pitt sebab Cannes film festival is in the summer :p


Climbing halfway up the Eiffel Tower in Paris, France :) Tak naik lift tuuuuu :)




As usual, Minnie in front of the Disneyland, Paris castle during summer 2008.



Tapi I tak ada lah teruk sangat duduk kat ceruk Southampton je 24/7. Hehehe, and yes Southampton memang tak ada apa sangat. Even Melaka lagi hebat! Tak percaya datang sendiri!..:p Adalah beberapa hot spot I dah pergi around the UK which I'll talk later in another entry sambil-sambil cuci mata tengok gambar :).


And this time around I buat kerja gila lagi! :p Since my graduation is approaching (8 more days to go!!!!), Alan decided to treat me with a 'graduation gift' - one place in the Europe to visit before my flight back to Malaysia! (Thanks Alannnnn!) Wooopieeee :) I know I'm a spoiled girlfriend..hahaaa. I seriously don't know which country/spot to pick. And being a tamak-haloba girlfriend to such a lovely guy like Alan, I opted for 2 places to visit instead of 1! *Evil laugh*.....And he said yes! Weeeeeee...

So, can you guess the 2 cities that I'll be going to in a week time? :) A quick hint: one of the cities is in the country that lost during the WC final! Hahaha, cepat je teka kan! Yang lagi satu tuuuu, soon to be revealed :) :)


Happy Tuesday ladies! :)


18 comments:

reena said...

Brazil?

I suka Brazil kalah so i teka Brazil dulu. Wakakaka! Boleh? :p

Lagipun i rasa macam jarang baca orang holiday pi Brazil. Selalu London, Paris, Italy etc.

Kesiannnn Brazil :p

Lady of Leisure said...

hehe i was in italy end of last year tapi hanya sempat ke rome saja sebab tak banyak masa.. suka tengok yr pic there.. :)
switzerland bila pulak? hehe..

bspotgurl said...

Bestnyeeee

Leeds Al-Malique said...

Aida!

bestnye uuuuu boleh pi byk tmpt kat europe! i wish i stay longer there but insyaAllah ada rezeki lagi nak round seluruh europe eceh berangannnnn..

nasib baik sempat sampai old trafford tu, jadila sekeping dua gambar :)

selamat balik malaysia! :)

Mrs. Kown said...

germany and swiss? apa2 negara pun, sile tolong bagitau. boleh tak nak pesan FM? =P

Mrs. Kown said...

eyh tukar teka. german and holland. nak jugak tukar tuh. kuikuikui *sebenarnya takde keja time lunch ni. bosan*

Pinkwatch said...

amsterdam.. paling senang dan dekat je ngan UK walaupon naik cruise.. ;)

n.a.j said...

wah...love the pics!!!

Aida Narina said...

reena: hehehee, brazil jauh sikit dari sini, so better yet i pegi US kan? boleh ajak u sama, and kita melawat New York tanpa shopping..Adakah mustahil? Just to enjoy the scenery and have fun :) (Urghhh, dalam kepala I ni mesti nak fun kene shopping!) :p

Aida Narina said...

Lady of leisure: Rome is a nice city kan? Rasa macam tak nak balik sebab it was our final stop. With all the beautiful sceneries and historical spots. Then ada sorang kawan ni dah khatam angles and demons by dan brown, terus kitorang trace satu2 tempat dalam buku tu :)..Swiss tak sempat sobsob..Maybe bila dah ada family..:)

Aida Narina said...

bspotgurl: best-best :)

Aida Narina said...

Leeds: Time kasih Leeds! Ada duit sikit, tuh yang tiap2 tahun pegi jalan. At that time duit hanya untuk pegi jalan2, tapi tahun ni duit banyak habis untuk beli barang je, i'm bad I know :(.. Tak apa leeds, peluang ada dimana2, plus tiket flight selalu kan ada offer..Tapi make sure leed utamakan pegi italy, sebab ada ura2 venice akan tenggelam, heheee :)

Aida Narina said...

Mrs kown: Aaaaa, ada satu betul!!! :) Okay nanti akan open for orders spesel untuk k shila..:)

Aida Narina said...

pinkwatch: nice pick! :) betul2 dekat sangat, bole naik kereta and use the cruise :)

Aida Narina said...

naj: thanks dear :)

Hamzah Ian said...

pergh.. gua dah lame nak melancong nih.. nice pic btw

chika said...

best gila!!

Nadia Dzai said...

germany and france ke aida? have safe trip, enjoy your last few days in UK :D and good luckkkkkkkk for your new job~ ;)