Sunday, June 06, 2010

Me Happy, Me Wanna Jump Up High! :p


Hello-hellooooooo..

Siapa sangka, setelah pulun habis-habisan, I dah tamat belajar? Owh, diri sendiri pun tak sangka. The person I became today is somewhat different from the person I was when I started my Masters Degree. Tak tahu nak describe macam mana, tapi memang lain. Sangat excited sebab dah habis belajar sampaikan ada rasa orang tickle dalam hati. Hahaaa :p

Tapi chop! I belum officially habis sebab result hanya akan keluar 18th June ni. So, dengan berkat doa emak dan keluarga serta izinNya, insyaAllah....:)


By the way, I am now living my 100% free of commitment life in London. As soon as I'm done with my final paper, I headed straight to London by bus. Actually my aunty and her family members are in London now (actually in Manchester while I'm writing this). She just got back from Paris today, and straight away went to Manchester. Sebenarnya I nak join, tapi masih batuk dan selsema, so I am better off spending time at home and not spreading the virus to the other 11 people visiting from Malaysia.. :p


So, yesterday I went to the Westfield Shopping Mall London which is just 10minutes from Alan's house. The thing is, I've been wanting to do make-up shopping since the day I started my first paper. Nak beli dark brown and bronze eyeshadow to do the smoky eyes make-up. Then dah lama sangat nak beli Shu Eumura eyelash curler. Dah banyak sangat good reviews I baca dalam magazines dan dah lama sangat teringin nak beli. I dah ada eyelash curler beli kat Superdrug store biasa (Boots) je, tapi it doesn't do any magic. Straight je adelahhhh my eyelashes. The best thing about Westfield is that they have many different stores that carries different brands e.g House of Fraser, Boots, Debenhams semua ada brand Chanel. So kalau one store tak ada stock, boleh la head to another store which is just 1-2mins away :p. (Hhehee, just nak cakap banyak pilihan lah..)..


Ada paparazzi curi tangkap gambar!



Okay fine, I pandang ni..^_^



I beli ni je: Eyelash curler from Shu Eumura. Paint Pot (Constructivist), Eyeshadow (Bronze) and Powder blush (Instant Chic from the Pret-A-Papier range) all from MAC.



The colour under the flash (me likey!) :p


Owh shopping make-up memang best! I macam budak-budak calit-calit make-up kat tangan nak try all the colours. Semua cantik!! :p



Then a bit later after that, we headed straight to the cinema and watch Sex and the City 2! Wehooo..Tak perlulah I cerita betapa best nya movie tu. I memang heart the drama and the first movie. This time around it's a bit different storyline - life after marriage. But yes, I LOVE the fairy-tale wedding in Sex and the City 2!! Siapa punya wedding? Tunggu dan lihat :p..Then, bila habis je movie mata ni melilau tengok poster Eclipse which will be out this 9th July! Lagi lah tak sabar :p


Sekarang dah panas tak perlu pakai jacket tebal..Ohh noo, mana nak sorok lemak!! :p


Omg! I'm officially freeeeeee :p

p/s: To those who are waiting for a reply email from me, InsyaAllah I'll get back to you very soon yea :)

20 comments:

zailamohamad said...

waaaah cantik dress!! love it;)

CiKaYu said...

congrats aida, hope you will grad with flying colours....like ur white longchamp...

Aida Narina said...

zaila: thanks! lembut je colour dia kan?

Aida Narina said...

cikayu: thanks dear. me likey too :p (nampak cam white kan? tapi its act soft pink) :)

waNny said...

i suka ur dress and ur longchamp in soft pink ituuuuu ~~~~

haihs haihs .. kene restrained myself from tgk2 barang u nanti lagi banyak i pesan.

hahahahahaha ..

HOPE U GRAD WITH FLYING COLOURS !! :D

Aida Narina said...

wanny: thanks dear..nak cuba sesuaikan tema summer with light colours :p. hahaa, godaan ke tengok blog i? wahhh, jangan la tak datang blog i lagi :p Thanks dear for the wish..

Liyana said...

I have the confidence you'll grad with flying colours. takyah tunggu results pun dah tahu :)

Mesti terasa kosong bila dah takde academic commitment kan? I habis this Nov, tapi manyak keleja lagi woooo!!

Selamat update blog hari2....

mamamarissa said...

wah!!! dah abis belajar...mmg best kan, free 24/7...so, enjoy dear :)

Aida Narina said...

Liyana: Thanks, hihi..Tuhla, sangat terasa kosong bila dah tak ada commitment. Dah biasa bangun je pagi buat coffee or tea then terus menulis atau membaca. And right away after I habis first paper, I tak rasa excited sangat. Maybe sebab keliru tak tahu macam mana nak ubah activity harian :p

Aida Narina said...

mamarissa: sekarang masih best tau sebab boleh buat banyak benda..tapi agaknya in 1 week time, I akan selalu sangap hehee..Ingat nak cari kerja part-time :)

DaZzlingLilLy said...

sonoknya dah freeee...can see rthe glowing in ur face..cam happy sangat2..enjoy ur day dear

The Queen Bee said...

pakai PB will surely sorok lemak! kekeek

Aida Narina said...

hanis: true, lipatan di perut ini akibat posture tak betul semakin ketara. eyh, mak i pun recommend juga PB, fames sungguh :)

eynda said...

Baju lawa :-)

miralatiff said...

Like your baju and your handbag..I LOVE Longchamp!!

You look gorgeous dear!

Anonymous said...

aida, yr soft pink lepliage tu dimension dia is 21x21x14cm ke? kat sana how much eh? rs cam nk order 1 la, bole?

Aida Narina said...

hye anon :) yang this one is called planetes :) Not really sure the current colour though, but yes that's the size. It's the medium one :) Boleeeehhh, email me! :)

Anonymous said...

aida, yr planetes tu is a totebag or handbag? coz the handle for handbag i found shorter than totebag.. i prefer length mcm yours..

Aida Narina said...

Anon: its a tote or what they called 'long handles':)..yup2, tote senang sikit nak carry..:)

Anonymous said...

thanks aida. ok i'll make my order, pls check yr email ok ;)