Tuesday, April 13, 2010

Make Me Glamour


My monthly horoscope from Glamour:

"You have one last task to get out of the way before life changes forever" (so true! final exams).
"Some of you leave home (or the UK) for good; others start nesting with forever man" (will be leaving UK very soon but not really sure about nesting-nesting tuh) :p




Sejak akhir-akhir ni dah a bit warmer and living just next to the sea (unfortunately with no beach but just the ports), the breeze of wind just compensate the warm weather. Warmer means light clothes. Warmer means I akan ucap selamat tinggal romeo kat thick winter jackets yang banyak berbakti, highs and lows, thick and thin :p Bersedia lah untuk diberi kepada charity shops supaya "mereka" akan berbakti kepada yang lain..

What I love the most about holiday is that I am able to spend a whole lot of the time for myself. "Time for myself" - time to shop, pamper myself, enjoy the beautiful weather and walk around the park without worrying about other serious commitments. So, last week while wandering around Westfield London yang besar itu, had my usual Hazelnut ice-cream...then I went straight to L'occitane (with a few things on my mind). One - cream muka nak bagi I nampak cantik. Two - cream muka yang nak bagi I nampak lagi cantik. Three - I paling cantik dari adik perempuan I yang hot :p

Bila masuk kedai, I terus belek-belek, try-try a few different things. Then a really nice SA (Vietnamese pula tu) greeted and helped me with my "banyak songeh" bombarding questions. Mestilah I banyak songeh sebab tak pernah dibeli lagi barang-barang sebegitu sebelum ni apatah lagi kebanyakan harga nya buat hati I runtuh. I sebelum ni memang tak pakai mosturizer pun. Hanya facial wash dan toner. Jadinya, bila matahari terang (terik) menampakkan parut-parut jerawat, I sedikit malu. Tambahan I banyak sangat uneven skin tones (redness) walaupun dah try cover dengan cosmetics, the red spots/area will still appear clearly. Sobs. Macam pau ada bintik-bintik merah..

So, bila cerita masalah I kat SA yang baik hati, she recommended a new range of products from Lóccitane skin care - Immortelle Brightening yang diorang nak launch esoknya tapi dah recommend kat I awal sehari. Mula-mula I cemas "adakah kulit sudah tua kene pakai product sebegini?". Little that I know that it was not actually for matured skin, but it offers an anti-ageing benefits for the skin! Kiranya dia benci ageing, I akan sentiasa kelihatan muda walaupun kawan-kawan sebaya dah berkedut (hihi). It will also help boost the radiance, firm and smooth the skin, reduce intensity of dark-spots and even the skin tone, InsyaAllahhhhhh :)

Lama juga I fikir, kehulu-kehilir I jalan dalam kedai. Belek barang-barang yang still bagus and murah sikit. SA tu tak push I lansung suruh beli which is good. All she did was comparing dari satu ke satu products mengikut harga dan effectiveness. Sumpah, I dalam hati dah risau. Kalau I dah start beli, kene terus beli lagi bila dah habis. Alan dalam hati mesti lagi risau "alamak high-maintenance sungguh si dia" :p Okaylah, after long, rational and wise thoughts, I terus cakap "YES, I'LL HAVE THESE TWO". Beli dua barang tuuu! Adoi..


Satu Essence (serum) and lagi satu mosturizer.




Serum for night use - apply before mosturizer.



Mosturizer for morning and evening use



FREE GIFTS!! (Samples and travel bag)



Ini siap dapat brightening cleansing foam dengan toner lagi.
(Mana tau dah ready nak pakai satu set)



R: Almond milk concentrate: Katanya sesuai lepas shaving or hair removal.
L: Immortelle products: For mature skin (tu sebab dia panggil very precious)


Verdict? Alhamdulillah, baru pakai beberapa hari, I puas hati. I'll just let the magic potions work its wonder. Baru 2-3 hari pakai mesti lah tak terus nampak result. At least I've made up my mind and started with a new routine.

I pun nak muka nampak flawless even without secalit make-up :)

Edited:
The good thing behind the whole process of this beli barang baru and make it as a new regime is that saya dah makin kerap basuh muka dan jaga muka. It's all about psychology and not wanting to waste the money you've spent :)


19 comments:

Blossom inch said...

Hi Aida
I have been your silent reader for about a few months now and love your entry. You can see my artworks at my blog and I have also added your link in my blog. I hope that is ok. Yuzz

yaNa MaLeK said...

Hye!

nice catch :D btw i used very precious immortelle for nite and precious cream for plus eye balm day and nite..yup its true it really make wonders to u..its quite pricey but the result was great and berpuas hati..xlame pon nak napak result but of cos it depends on individual itself..i br pakai in 2 weeks or less dah ada org kat office tegur cakap my skin glowing..hahahah..skng ni i dah start new routine with olive milk cleanser and immortelle brightening toner..the scent very soothing :)

one thing i like bout l'occitane becos it using natural ingredients..

feel like sharing with others :)

fizamior said...

babe, nnt review the product kay? ermmmm pastu tempek tau muka yg flawless tuh.... :D

Aida Narina said...

Blossom Inch: Hye BI :) Thanks for dropping by and reading my thoughts. I have also linked yours :)

Aida Narina said...

yana: Hye yana. Yes, i know! I mostly love the scent. And for the immortelle brightening, they use daisy flower offers brightening extract katanya dan reduce penuaan. As for you, u might already have an even skin tone, that's why precious cream suits u best. The SA that helped me also told me that for an oily/combination skin that would like to concentrate on reducing dark spots, then go for brightening immortelle. While people who their aims are to stop skin ageing and just nourishing the skin, then go for precious and very precious skin. Thanks for sharing too yana :)

Aida Narina said...

fiza: okay set :) belum flawless la fiza, kene tunggu sikit ari. nantikan :p

Ms. Omey said...

mcm terpengaruh pulak nak beli nih..hehe..but i never use this brand before..

cik jijah said...

am at my 30 now.. and am still using J&J clean and clear.. huhuhuu... anywaysss.. u go girl.. takpe la berabis sikit.. stilll sooo young and youthful... u should cherish it.. :)

Aida Narina said...

ms omey: figure out what kind of problem u would like to solve or which area you would like to concentrate and ask the SA. Not all products will suit all people at the same time. Nanti u kecek SA bagi samples dulu and u try a few times :)

Aida Narina said...

cik jijah: kak jijah, banyak dah penjagaan muka I've tried. Kalau balik Msia je muka berparut, yang paling risau, siapa lagi kalau bukan my mum (kerana anak dara hanya seorang). :p So far, facial wash mmg tetap pakai brand Malaysian - Shadira dan bagus too. Wah, kalau aida punya muka dapat pakai J&J je dah terlompat2 gembira sbb tak payah susah2 fikir.. :)

reena said...

Tak pernah try L'Occitane. Sebab mahal! Hehe.

But hey, u're right tau. beli dah beli proper skincare ni kan, memang otomatik jaga muka lebih. Hihi.

Ms. Omey said...

aida, can i hv ur email. i try search tak jumpe la :)

Aida Narina said...

reena: hehe, tentang harga tu mmg it's killing me bebeh. true, semoga kerajinan i kekal sampai habis guna product tu :

Aida Narina said...

ms omey: yes, its aida.ghaffar@gmail.com :)

bspotgurl said...

banyaknye membeli :)
Salam kenalan dari msia.
I follow u

Aida Narina said...

bspotgurl: hello to you too :)

eynda said...

Brand ni kat malaysia sangat mahal...tapi pernah guna set mandian tu pun org hadiahkan...memang best!!

Aida Narina said...

eynda: betul juga. tapi bau nya best kan :)

CiKaYu said...

hai adia,
this is very good product. tapi pricy sikit. nanti dah try jgn lupa buat review kan. body care pun best juga...