Tuesday, March 16, 2010

Babai Kasut Yang UGG-ly


Alhamdulillah, I've submitted one of my final project reports yesterday - printed, binded and sent to School office by my team mates. I tak dapat nak join beramai-ramai sebab ada tetamu istimewa dari Malaysia. Wanna know who are they the tetamu istimewa? I'll talk more on my next entry with all the pictures :p

Harini I bantai stay rumah satu hari,baca blog orang, layan customers, lari ke post office and did this....


I am so bored today, and look at what I've did to my pump!




And two others...


Yes! I know! Pumps pun nak tampal sponge ke? I admit that flats and pumps have been my favourite shoes. But I realized lately either that my feet are getting
skinnier (and not my legs!) or something has gone wrong with allllllll the flats/pumps in the world!

Whenever I had the chance to wear a nice looking pump, I will end up
bleeding around the area between the ankle and heel bone. Rasanya ada tak orang yang experienced the same problem as me? I knew that most of the ladies will get a bad blister/cut around the same area when you wear closed back high heels. But how on earth will you get nasty cuts due to wearing a comfy pump? Urghhh..


That's why I've been wearing my comfy UGG-liest boots over and over again. And now since the weather is getting warmer, I don't want to wear the boots and end up with sweaty feet. Haha teruk kan!

Babai UGG-ly! :p


So, that's when
innovative side of me kicks in and I've used a little bit of my creativity to make the comfiest pumps (at least to me) :p They look so ugly kan but who cares. As long as I can have a long walk and not feel a pain even a little bit :)

Happy me! :) Hehee..



25 comments:

mamamarissa said...

aida, saya ada masalah yg sama...so, bleh la tampal sponge juga nanti :P

Aida Narina said...

mamamarissa: yeay, welcome onboard. jom tampal kasut dengan sponge. i tampal pakai all-purpose glue. esok nak try jalan jauh2 :p

tymy said...

cool!!!..i do have same experience lah dear, thats why most of my shoes tak cover all my feets..

creative and inovative lagik:)

*ayu the sun* said...

i nak buat gak la.. i have the same prob with pumps too...
:)

thanks fr the idea aida!

VISIT ATS-SHOPPE ~ Click here for a lot of products out for grab!

reena said...

Hahaha. I never like kasut tutup belakang. Kalau pakai mesti melecet. Thanks for this idea babe! Awat la tak pernah terfikir before. Haha.

But i look ugly in ballerina flats. Huhu.

fizamior said...

owh! so rajin & creative!!!!
they said that the UGG boots tu mmg la ugly but very comfy eyh??
hahaha.... rajin la u nih gi tempek sponge kat situ.. me too selalu jugak ade prob mcm u tuh.. so end up tak pakai flats tuh.. :(

5577 said...

what a great idea.. add sponge kan? i slalu kena gigit dgn kasut, n org kata kite kena gigit kasut tu dulu, i try n tak jadi pun..

CikChelsea said...

creative dan innovative okehhhh..hihi

span pon span la, janji selesa kn kn ;)

M!Er4N said...

salam.singgah n 4low blog awk.jemput la dtg blog sy..4low la skali ek..he3 :)

Edriena Hazelina said...

kretifnye!
takat nie xpenah lagi kene macam u.
sebab jarang gune. :)
keje gune heels..
jalan2 lak gune sandal jek. hehe..

Aida Narina said...

tymy: closed shoes actually will never work on me. ade2 je blister akan muncul lepas pakai. tapi so far, ada 2 high-heels yang banyak berjasa :p thanks tymy :)

Aida Narina said...

ayu the sun: hehe, u go girl. let me know how is ti going :0

Aida Narina said...

reena: aa, u suka pakai flat sandals and sandals with heels eyy? i suka pumps and can never live without one. clarks pilihan no satu :p

Aida Narina said...

fizamior:thanks fiza. UGG boots memang UGGly but so far i've been loving it so much. selesa sangat. sayang je sebab skrg dah a bit warmer tho. try lah tampal sponge, i dah pakai 2 hari, so far sangat selesa! ;p

Aida Narina said...

5577: hehe, thanks farah! :) memang! kesian dah kat kaki I ni asik kene gigit. rasa nak pakai selipar je pun ada. lagi satu sebab kaki dah la comel size UK4, kene la maintain comel. kene gigit kasut dulu eyh, okay next pumps i gigit :p

Aida Narina said...

cik chelsea: Yes, i lagi rela tampal sponge dari berdarah2 belakang kaki. Dah beli, tak kan lah nak biar je kan? So far dah dua hari I pakai, best2 tak sakit lansung! :)

Aida Narina said...

Mieran: Followed. Thanks for visiting yea :)

Aida Narina said...

Edriena: owh, best2. lepas ni I dah kerja pun nak kene pakai heels lah jugak, hihi :p

naimatulrais said...

beb..org2 tua kate, kite kena gigt kasut kite sebelum kite pakai. it works on me. I dulu selalu dpt blister kalo pakai heels. U cubalah... no harm done. Few of my frens pun cuba... works on them too.

:: vErde+hAzizi :: said...

babe...i love ur off white coat tue! cute!!! tp mamat blakang u tue tak cute ;p

Anonymous said...

Aida... saya pun ada masalah yg sama! i even bought tape yg from scholl tu. apekebenda tah namanya. itu pun still, kaki darah2. aiyooo.

lepas ni bole la tiru u letak sponge! hehe. i ada 2/3 kasut yg suke je gigit kaki until now tak pakai :P




~coffeeaddicts~

Aida Narina said...

naimatul: yes!! i memang rasa nak gigit je kasut tu, belum sampai seru je. Ni dah u cakap gigit dulu kasut tu, hahaa, I taking it seriously :) Nanti i gigit kasut tu sikit.

Aida Narina said...

aida: I pun ada beli tape yang tampal kat belakang tumit tu jugak uuu. And it didn't work sebab once gam dia dah tanggal, dia lari2. Did u faced the same situation? Betul, u tampal la, but try tampal nicer sikit sbb i tampal yaAllah, memang tak berseni tangan :p

Aida Narina said...

verde: hhaha, thanks verde! tuhla, sayang lah da warmer now and tak perlu pakai coat tebal itu. but nvrmind, now boleh la i keluarkan spring jacket yang dalam bag itu :p

owh my, lelaki kt belakang itu memang begitu, pantang tgk I nak tangkap gambar :p

A E D A said...

salam akak, mintak halal amek satu gambar dari sini, letak dkt blog :)