Thursday, February 25, 2010

Why So Serious


I was super-busy lately. Penat mengeluh dah. Dengan semua orang I nak mengeluh. "Waaa, banyak nye nak kene buat, yet i have so little time to do it in one day". Hahhaa. But, the fact is, i was just looking forward to end what I'm currently doing, being a student. (Orang lain rindu student life, saya dah tak sabar nak habis pulak..) :p.


Betu lah. I rasa
excited. Rasa overwhelmed pun ada. Rasa nak terbang je bila fikir yang, "wehh, lagi 5 bulan je aku nak balik Msia tak payah dah pakai baju tebal-tebal laaaa!". Bwahahaaa..Bila mula berangan kat mana akan kerja, bila nak settle down (berumah-tangga namanya), duduk sama-sama dengan soami..memang dari pukul 12 baring atas katil, pukul 3 pagi baru habis berangan dan tidur! Adoi, memang sakit.. >.< [Hana Fedora, sila jangan gelak panjang sangat :p]


I know! Words just couldn't describe my excitements, my feelings towards the future I will venture after 5 months from now. I love living here in this country, I love the weather, I love the people, I love the shopping spree, I love the luxurious living (
from which I've worked for) and all the bits and pieces which i'll be missing later. It's just I can feel myself living a better life back home, near to family and close friends. Bila-bila nak datang UK semula, it will be just one click away (click website MAS beli tiket flight) kan? Me and Alan are planning to work over here, but since there are sooo many emotional adventures we have experienced since 2004, we decided to let it go. Alan suggested that we will somehow try to work abroad, maybe in UK or any other places that we have never been before. Owh, berangan itu indah!


By the way, it was my turn to work in the
Manufacturing Workshop with two other group members this week. I memang excited kalau masuk workshop ni. I'll put on my oversized lab coat and cool glasses, and I'm then ready to work my ass off. Rasa cool je guna machines besar-besar, potong metals, drill steel, extrude itu, weld ini. Wah-wah..macam mechanic pun ada :p



And i don't know why my eyes looked so funny! ;p





Brad in action with the electric saw!




I pendek sangat keeee lab coat besarrr?
(
Walaupun pakai size paling kecil!)


Owh, tak sabar nak weekend kan? I plan nak chill-chill je dengan a few of my friends, then Singstar, have dinner together and kalau sempat, nak pergi Carboot sales. Apa u nak buat this weekend? :) HAPPY WEEKEND LADIES :)

21 comments:

reena said...

I suka part berangan tu. Terasa tauuu. Kekekeke. Berangan itu memang indah. I pun selalu berangan nak duduk kat obersea. Huhu.

Aida Narina said...

Reena: I doakan juga untuk u dapat duduk obersea fuhhh..fuhhh..aminnn :) Mana tau ada rezeki bila tukar kerja kan..

fizamior said...

hihihihihi.... klakor la budak aida nih...erm, mmg kalo jadik student xsabar nk keje..lps tu bila dh penat & stress keje rasa nk jadik student blk..normal la tu... im thinking of to further my studies kat uk.. but still thinking2 lg..ahahaha....

Leeds Al-Malique said...

Good luck Aida :) pejam celik pejam celik dah nak balik Malaysia kan..

Hanafedora said...

HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHA (sorry can't help it hun)

Anyway, masa start dh kawin lagi excited gilerr...excited nk beli rumah, excited nk share bilik air..excited nk buat groceries, excited nkk hmmmm (i'll keep it to myself), and excited sume bende laaaa..tah hapa hapa je..Itu nnti u experience and I promise u it's out of this world :P kalah excited u nk habis study..

Love
Hanafedora yg gelak panjang sbb aida berangan tk ingat dunia.

Moose said...

aida, the first 5 months after you came back, you'll surely miss your oversea life. trust me. even after almost a year and a half, i still miss germany. miss that with only 50euro, i can get 3 nice blouse from Zara (during sale)!

eDyth said...

berangan. daydream.

saya pun selalu jugak berangan big. i dream that i'll get the chance to work oversea too tapi tak nak middle east. demand lak i kan. hehe;p

kak ijan said...

Salam Aida,
Lepas dah habis belajar nanti rindu la balik ngan zaman student kan... lepas ni Aida & Alan ada plan nak sambung master atau nak kerja je?

Aida Narina said...

fiza: tuhla, semua benda saya nak kan? ;p aaaa, u nak sambung belajar ke? chaiyok2. peluang terbuka luas skrg ni :)

Aida Narina said...

Leeds: Betul lah Leeds. Walaupun dah bnyk tahun kat sini, tapi bila bayangkan lagi 5 bulan nak habis, rasa nak lompat je :p

Aida Narina said...

Hanafedora: Aaaaa, nakalllll! ;p I nak juugaaaaa apa yang u rasa tuuuu, hihii. I pun dah mula bayangkan, perasaan itu. Sangat tak sabar! Bwahahaa..meh gelak ramai2, hahahaa.

Aida Narina said...

Moose: I know...shopping was the most thing ill be missing out of so many things. Heaven sungguh shopping kat Europe countries kan? Maybe rasa excited nak balik tu skrg je i rasa, tapi bila dah balik, it will the other way around. 50 euros for 3 blouses from zara mmg a good bargain!! Habis la balik Msia i kene tahan nafsu shopping :(

Aida Narina said...

edyth: U can!! I rasa banyak company yang hantar. But, i rasa kne banyak searching la kn? If you are lucky enough, ull get the dream job, in a nice city. London lagi best, wehooo :)

Aida Narina said...

Kak Ijan: I'll surely miss being a studentt kak ijannn...Jadi student, tak banyak commitment, and more relaxing. Bila dah kerja, takut ill stress out abt work and life. Yelah, bila fikir the purpose of working is to get a good pay. Skrg, tak yah kerja susah, duit poket masuk tiap2 bulan hihii..Aida n alan act tgh buat Masters. But I'm doing Masters degree, Alan buat MSc. Kalau nak sambung, boleh buat phd la. US probably? hihii

Liyana said...

Masa student, duitku, adalah duitku. Nanti dah kerja duit tu byk aje saluran nak dialirkan - parents (ini wajib), segala-mala bill, life/medical insurance, kereta, rumah, tabung haji (mesti plan kan..). Lepas tu, byk pulak wedding/kenduri sana sini sepanjang tahun. Duit habis kat minyak & tol all the time. Saja nak takutkan..hehe....

Owh, my labcoat pun labuh semacam kat sini. Rasa mcm katik aje.

jayne said...

Fantastic blog

kak ijan said...

Bagusla... US pon ok. cuma programnya min 5 tahun kan.. tp best boleh g jalan2.hahaha :)

Aida Narina said...

Liyana: Hihii, itu i fikir juga, but tengah apply kerja yang sesuai dulu. Mak i awal2 dah cakap, kalau taip2 bulan tak cukup duit (from gaji), tak yah kasi mummy. Memang mak i dah agak awal2 anaknya ini tak kan cukup duit. hahaa! ;p

Aida Narina said...

Jayne: Thanks!

Aida Narina said...

Kak Ijan: That's what i heard too..Katanya masters phd boleh cecah 5 tahun. Kat sini kalau tak sangkut2, 3 tahun insyaAllah. balik Malaysia nak tengok dulu options :)

*ayu the sun* said...

u tetap comel dear.
the baju should cakap thanks kat u.. sbb u buat dia pun jadi comel.

lagi 5months ek?

leh la kita jumpa kan?
best of luck, k?

*hugs*

VISIT ATS-SHOPPE ~ Click here for a lot of products out for grab!