Tuesday, February 09, 2010

Hari Kekasih Anyone?


I have an ample 30minutes just before i doze off to sleep, so i would like to write this while do a little bit of searching. Mana tahu sambil browsing here and there, belek-belek gambar kawan-kawan kahwin, comment sikit-sikit kat facebook boleh bagi lullaby kat mata dan senang tidur? Ha-ha..jangan harap!

I've been thinking about this 'Hari Kekasih' thingy. I'm not into the V-day and have never celebrated it before (bukan in denial, tapi the truth). But when Alan said "tak ada apa-apa special ke next week?", i was like. Wohooo, wait up! I kene plan something ni. For the sake of the one 'big tummy' i need to feed with anything homemade and made from scratch kan, so apa salahnya nak sambut hari kekasih, sebab kekasih kita tanya, bukan Valentine tanya. Ha-ha. Jangan macam-macam malam sebegini Aida!


First of all, the most important of all:


The Food!


All must be made from these 2 small hands (sambil tunjuk tangan!) ;p


2-in-1 sweet (as sweet as you) dessert and starter :)
(
All taken from blogresepi by kak Ijan)
Heart-shaped Puding Karamel Coklat Lapis. Perghhh!!
Sangat sesuai untuk Hari kekasih tak ke?
Terliur tengok kat blog
kak Ijan, semua dessert and main dish memang ada style!



Ataupun yang ni:
Kek Tiramisu :) Perghhh jugak!
Gooey and creamy >_<



Yang ni pun tak boleh tahan:
Eggless Chocolate Cake. Lagi la perghhhh tak tahan! ;p
Kalau tak licin pinggan, tak tahu la nak cakap apa..


Perghh, yang mana satu nak buat nih, semua sedap!
Alan sila pilih sekarang! :)



Main Dish pula..
Semestinya hasil tangan asli yours truly yang pandai masak (
ha-ha, bangga mak saya baca!)
Seafood speghetti (Alan's no 1 all-time favourite)
Easy-peasy to make and super-sedap.



Or this one?
Pizza - base pun make from scratch juge.
Topping seharusnya
hawaiian style :)



Ala-ala candle-light dinner? >_~
Chill on the floor je sambil suap-suap kek! Kah-kah ;p



And then for snack (
erk?) sambil layan movie:
Popcorn!!
Yang ni tak dapekla nak buat from scratch, beli dalam
box and masuk micorwave sudey :)



Movie:

1st Pick:
A walk to remember


2nd pick:
The Notebook


Madagascar pun i layan ape!! ;p



Dan kalau rajin:

Credit to Michelle Phan yang superb!




Memang 100% effort! ;p


p/s: ada plan untuk kekasih anda?

23 comments:

Nur said...

salamm
plan? ada tapi dengan kekasih hati nun jauh kat Africa.. kitorang celebrate kat skype dgn web cam so minum sama2, makan sama2 and kiss eanc other.. huhuhuhuh...

selamat ber web cam n gd day aida, moga ur valentine day akan labih bermakna dari yg lepas2...

Ami said...

menu besh!main dish i vote seafood spaghetti,or maybe you can cook both!pizza mkn lagi sekali sambil tgk movie hehehe.jgn lupa air sedap juga

reena said...

Kalau i, i pun prefer camni je. Makan and tengok movie marathon together. Dah la both of us movie freak. But once in a while nak gak buat lain. Tapi tak tau apa lagi. Holaday or road trip maybe :p

Kami pun tak celebrate V-Day and kebetulan our anniversary dekat dengan V-day ;p

Ms. Omey said...

ur entry buat i terasa nak cook something untuk kekasih..heheh..and i bet it will be great surprise to him coz i tak penah buat before..tapi klu tak dpt hari kekasih surely any other days will be fine kann..

naimatulrais said...

alahai... so lomantik! kekasih saya lak dia ni lomantik tak ikut waktu. so kite ikut jelah kehendak dia... selalunya biar dia yg start dulu, kite ikut je. kan2? ha2

Ijan said...

Kami nak tengok Notting Hill.For a million times. :D

Shaera Abdul Mubin said...

Takde plannnn!!!!!

Tapi last year bf i buat kan caramel bentuk love jugak then i bawak balik rumah Valentine ramai ramai dengan my family hehehe :)

fizamior said...

Sgtlah teruja & terliur dgn Heart-shaped Puding Karamel Coklat Lapis itew... Auwwww!!!

i love a walk to remember tu babe!!! and of course madagascar!!!!!! hahahahahahaha!!!!!!!

Aida Narina said...

nur: wah wah, berwebcam pun best juga apa. mmg boleh terubat rindu :)

Aida Narina said...

ami: sekarang misi mencari seafood bermula. dan yeast juga! hihiii. betul juga tu ami, replace conventional popcorn dengan pizza pun best juga :) air..air, let me think. sparkling water and juice okay kot :)

Aida Narina said...

reena: haaa, syok la reena kalau anniversary dkt dgn Vday. kalau celebrate pun, orang tanya, V-day ke? boleh jawab, tak main lan V-day, ni hari aku dan kekasih ku. hihiii. hum, holiday best juga. pegi somewhere yg due2 boleh buat aktiviti kot, snorkelling, scuba, kayak, cycling, touring. haha, dalam otak ni fikir bali je, tak ke sudah ;p

Aida Narina said...

ms omey: yup-yup, jom masak kan beramai2. lupa i cakap, alan suka memasak, tuh yang i banyakkan activity memasak. also, do something that u'll both will enjoy juga. eyh takpun, picnic macam best. :)

Aida Narina said...

naimatul: cik abang unpredictable! i can see someone is totally in love!! ;p i like the idea, be safe and follow his thoughts. :) takut nanti dia busy pula kan. me and alan due2 students, so banyak masa terluang :)

Aida Narina said...

Ijan: aaaa, i just watched that movie last two weeks! comey ey hugh and julia together? let me know what ull make for the family. mesti sesuatu yang sangat tempting! :)

Aida Narina said...

shaera: aaa, so sweet of ur boyfriend. kenapa tak makan together? :)

Aida Narina said...

fizamior: i rasa kita ni sama era la fiza. before it was sweet valley, now its the walk to remember! i suka adegan nyanyi2 itu, terus rasa nak meleleh ;p

LoNdon dEaLs said...

aiyoyo aida. best nye alan! kenyang perut suke hati la jawab nye ;p sungguh effort u...i xde plan nak buat ape2. mmg x sambut pon vday ni. tp bile u nak masak mcm2..adoi, terus perut i berkeroncong la. nak jugak buat pizza from strech. kasik la i resepi aida. both seafood pasta n pizza tu. buleh? and all the desert tu mmg power2 sungguh!!! sumer pon sedapppppp....adoi aida, mcm mane nak kurus ni kalo asyik pk makan je? tell me tell me? hehe..anyway...enjoy your hari kekasih ye!!! daa..

Drama Mama said...

wow such a good plan! kitorang takdak plak any plan...kalau hubby teringat nak bagi bunga pun syukurrrr lah haha

join my giveaway when ur free k..mana tau bole menang our delicious diaper cupcakes!

http://twinkywinkystars.blogspot.com/2010/02/join-our-diaper-cupcakes-giveaway.html

Nana said...

hehehe .. I tak kisah .. janji ada candle light! hehe! How about a candlelit bubble bath?!?! hahahahahhahahaha

Jovan King said...

that all looks so good!

fndrocka said...

netbook aku adalah kekasih aku.saban hari bersama.what a life.huhu

Mrs Imran said...

cantiknya michelle phan! i nk make up jugak la cam ni :D

zailamohamad said...

akak suka Mandy Moore, vote for that movie..heheee