Friday, December 18, 2009

Rumusan Aktiviti Terkini


Hati-hati, entri Bahasa melayu dihadapan! :)


Kahkah, tak tau nak cakap apa dengan mat saleh celup yang tulis entry ni. Seriously, sila pukul bons dia, or at least pun hug la kalau tak nak menyakiti dirinya yang mulus-sensitip-chubby ini. Bayangkan kalau aktiviti selama 5 hari yang lepas hanya makan, tengok tv-series back-to-back, dan perap diri sehingga masam dalam duvet (selimut)! >_<

Sebelum kejadian mogok 5-hari taknak bekerja untuk sesuai kan diri dengan tema cuti musim sejuk sampai 3 Januari, nasib baik Hana Fedora membantutkan niat dengan serta-merta dan ajak keluar...shopping! :) Kali ni pesta pre-shopping sebelum Boxing Day tiba pastinya di Oxford Street, London.

MasyaAllah, tanya Hana! Hari yang paling banyak umat manusia buka-pakai baju, kebocoran poket dan lemas dalam pakaian dan kasut cantik! Grrr, lawa gell high-cut leather boots, biker jackets, ruffled tees and cardigans dan gray skinny jeans. Tunggu la sikit hari lagi kaki semakin kurus baru beli! Kahkah..



Me and Hana super-cool!



Cantik kan? Cantik kan? Oxford Street London.



Rumah Fraser - dua pupu Harrods and Selfridges :)



Dipersimpangan dilema sebab jacket bubble merah habis size! :(



Makan time - BaliBali. I makan nasi (you hear me!) and Hana makan keuy teow goreng special :)



Sweet kan Hana peluk i? I segan >_*



Solo picture: Tudung-Tie Rack, Tweed coat-Zara, Frill Boots-New Look.


Apa mat saleh celup ini beli? Red checkered shirt from Uni-Qlo (pelik sebab boleh pakai size S), 2 books by Jodi Picoult (my sister's keeper and Keeping Faith) and lotsa Tie Rack scarvesssss..


Lagi satu tak puas hati dengan H&M sebab banyak sangat cardigans and tees cantik-cantik! Please jangan buat mat saleh celup ini rambang mata. Dahla murah! Got myself a hot yellow ruffled sleeves cardigan and cream ruffled sleeves tee from H&M. Tapi serious talk, ZARA kalau boxing day semua cardigans dari 20+pounds (RM120+) jadi half-price! Quality lagi bagus dari H&M. ZARA will be one of the stops during Boxing day :)



Tahun ni UK bersalji dua kali! Scary but true. Kebiasaan nya akan salji Januari. Itu pun yang takat jari kelingking kaki. Tapi rezeki awal tahun memang murah! Malaysia menang bola sepak, UK snowing lebat dua kali. Mari kita saksikan kalau-kalau snowing kali ini adalah disaster. :)





Persekitaran perumahan London :)



Jom buat A-B-C!!



Lihat, hanya suam-suam kaki kan? :p


Habis tulis entri ni, suhu 0 darjah Celcius! Brrrrrrr..


22 comments:

DaZzlingLilLy said...

nanti boxing day beli banyak2 skit aida,then u jual kt sales blog...bleh jugak i tumpang2 shopping..

mAxx said...

hi..jom follow sesama kita..huhu

http://taifeimaxx.blogspot.com

Hanafedora said...

HAHAHAHAHAHAHAHAHHAAHAHA

Hanafedora said...

I rasa comel je Alan layan you shopping..Baju checkered ti tk macam christmas la..Kelaka la u nih

Ami said...

rindu oxford st!Even ramai umat pon still suke jugak.which TR stores you pegi?Kat Oxford St ade 2 plus one dekat picadilly,i selalu pegi 3 sekaligus,tamak sungguh.And everytime pegi(especially yg depan John Lewis)mesti jumpa Msians huhu.i tak berapa gemar shopping kat DE nie,byk mahal lah.takpe,next year boleh pegi lagi mase commencement.kat Augsburg dah stop snow since semlm,tapi weekend nie temperature still -5C,lowest predicted is -12C,mmg camping dlm duvet jer lah.

Aida Narina said...

dazzlinglily: tuhla, i was hoping that ZARA, Warehouse and other high-street brands punya offer best2. nanti i cekidaut kay :)

Aida Narina said...

maxx: thanks for following :)

Aida Narina said...

hanafedora: i tercengang sekejap sbb u gelak tak berenti :p alaaaa,i lupa letak gambar lemon sorbet yang alan ckp ada rasa spray bilik tu :p. but i love it, alan je suka hati buat cerita kan kan? Tuhla, i tgh gundah hati nak pakai skinny jeans, tapi kaki sikit punya besar..sobson

Aida Narina said...

ami: i khuatir sikit kalau ramai org ami. esp bila i ni jenis jalan meraban, sikit2 ke kanan ke kiri. dah la rendah, habis orang langgar i. tapi takpe, boxing day nanti i nak readykan shoulder pads :p

i paling suka southampton TR sbb i ada kawan mat saleh kerja situ, dia slalu bagi offer best. Oxford st dpn John lewis tu busy sangat kan? kurang layanan kat situ. other than that, i slalu pegi yg dalam whiteleys, bayswater je ami sbb dekat dgn rumah abang alan and diorg siap klrkan bakul ajaib untuk i pilih :).

oh my, kalau i pegi augsburg, mahu i camping je dalam duvet. i ni memang tak tahan sejuk sikit.btw, when is you commencement date ami? :)

reena said...

Bestnyaaa shopping! :p A'ah bellah extra skit, pastu jual. Hihi. TR ada stock baru ke? Cun2 tak? eh, i suka la benda alah yang gantung2 tu. Sini pun ada kat Pavi tapi dia tak gantung. And oh, cantiknyaaaakawasan perumahan London. Bila laa nak sampai London niiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!

Abrahyn said...

beli jgn tak beli...nanti akak tumpang beli hehehe

blogresipi.com said...

Pernah sekali je sampai kat oxford street ni. Memang syurga shopping.. duit je tak berapa nak syurga. hehehe.. psst, cantik la lampu lip lap krismas tue. Oxford street ni dgn nottinghill dekat ke jauh ek?

Liyana said...

Rindu Oxford Street. Acara wajib turun London ramai2 masa semester break during my A-Level years, tidur Malaysia Hall (masa tu kat Marble Arch area.
Meh dtg Stockholm, it's -10 C (masa I type this comment). Snow gerenti berkepal2 boleh buat ABC.

Aida Narina said...

i ingat nak beli banyak sikit nanti . insyaAllah kalau ada yang best :). i target warehouse, zara, miss selfridge, massimo duti etc..ohh london streets are amazing. i akan paling rindu the sceneries..datang sini la b4 i balik msia..:)

Aida Narina said...

abrahyn: nanti carikkan yang best..

Aida Narina said...

blogresipi: betul tu, takut kalau duit pun syurga, nanti lupa diri. tapi mmg tabii orang uk ni suka shopping siang malam. yang paling tak tahan, all the shops got almost everything to offer. cantikkan the lights? time2 camni bnyak la deco. nottinghill dalam 15 mins from oxford st tapi kena ambil tube. :)

Aida Narina said...

tak rugi kan datang shopping? i masa 1st year 2nd year akan pi factory outlet masa boxing day, tp lama2 dah tak larat sbb selalu nya nnt end up beli brg dan tak pakai. high-st rasanya lg best nowadays. btw, sejuknyaaaa -10! i rs i takkan gerak mana2 dan ready pakai socks sweaters and fan heater..

aman said...

aman tak pernah sampai lagi kat situ...huaaaa~

Aida Narina said...

aman: backpaking! paling best bila jalan di europe :)

*ayu the sun* said...

i seriusly tak tau nak komen apa babe.. EVERY words sounds so tempting and makes my desire to shop kadebuussshh!!!
:)

hehheheheh

cikayu said...

cantik gile ur boots too...i like it.

fizamior said...

bestnye!!! boleh buat abc kat london...kihkih.... its freezing ya!