Friday, December 25, 2009

Bestnya Kalau Boleh Berbaju Secebis Macam Dalam Avatar


.......sebab realitinya sejuk gell!!

It was snowing again early this week. I was in Southampton last weekend until Tuesday catching up with friends. Since going to the cinema was not a good thing, we spent the night (actually 3 all nights) watching downloaded movies on the TV. Cakap la, maju tak download movies into laptop, pastu guna wireless connection untuk connect laptop dengan PS3 dan play from PS3 to the TV? Maju kan? Maju kan? :p. Kahkah, sebenarnya i yang jakun :)

By the way, i had the most fun i can't ever imagine. Apa lagi yang paling best nak buat selain chillex dengan kawan-kawan, buat cekodok tengah malam sambil layan war-army-heroic movies seperti RED CLIFF 1 & 2, GLADIATORS and TROY - Ohhhh Brad Pitt sangat sexy!

Sebelum masuk part best, Merry Christmas those who are celebrating it! Ho-ho-hooo..>_<



Lihat kucing pemalas (nama nya Beba) ini kesejukan :)



Masih tentang kucing pemalas and me, tapi this time kawan i, Firus nak enter-frame sama-sama :)



Cobaan dukung baby walaupun hakikatnya hanya dukung kucing pemalas :p



In front of our friend's house. Snow dah sikit sangat nak buat A-B-C!



Stealing Alan attempt by Haroun! >_<



Last picture! Moment surely to be missed!



Owh, lepas baca good review from Mrs Imran on her blog about Avatar, i asked Alan if we could have a movie night together. Lagipun we are now already in London, and there's nothing much to do for the past few days (Tallulah Belle masih kecik auntie Aida takut nak dukung, fut sis-in-law masih dalam pantang, so there will be no Christmas Dinner hosted by her and fut bro-in-law this year) so me and Alan went to watch Avatar last night at the nearest cinema.The ticket checker siap warned us "You know that it will be 3-hours straight film right?" since it has already 10.30pm! I said yes sebab the night before pun kitorang dah marathon movies dengan our friends in Southampton sampai just before Subuh.


I see you too!


Nak dijadikan cerita, adalah mamat sorang ni yang datang dengan i tadi, 'tertidur' masa orang tengah sibuk-sibuk perang nak selamat kan 'Tree of Souls' di bumi 'Pandora'. Yang paling tak tahan dia siap berdengkur a bit! Nak tergelak pun ada. Yang pastinya, dia missed the 15-minutes scene paling penting nak tentukan kenapa 6.30pounds (RM35) worth spending for :). Now i'm sure he sleeps in the cinema if there's any part yang ada perang other that he thinks women's clothes are ridiculously cheap that made me want to buy them all! >_<



Cari poster Avatar tak jumpa, Sherlock Holmes pun jadi laa :)


Next movie?
Rasa nak tengok Nine sebab ada all the hot female actress like Nicole Kidman, Penelope Cruz, Fergie, Kate Hudson and Sophia Loren. Plus, no war scenes, so sangat pasti alan tak akan tidur! :p



Malam ni nak tidur awal sebab esok hari untuk ber'boxing'! :) :)

16 comments:

DaZzlingLilLy said...

bestnya movie marathon...i dah lama tk tgk movie kt cinema..setakat layan hbo jer..hehe..btw beba tu sgt cute

reena said...

Amboiiii last statement tu! Haha! Suka laaa pic U & Alan yg last tu. Suka jugak tengok snow atas baju & rambut korang (Gila jakunwtf). Kucing tu comel ok. Btw, Avatar sini semua full house!!!! Since keluar last week (ke last 2 weeks ntah). Gila ahh. Usually 1st week keluar je yg penuh. 2nd week dah surut skit. Adoiyai bila nak tengok ntah.

Aida Narina said...

dazzlingliy: i memang tak minat sgt war/heroic movies. tapi bila kawan2 promo and sungguh2 ajak tengok, terus i jatuh centa kat Red Cliff dan seangkatan dgn nya. Tgk la Red Cliff, sampai mlm lepas tu i sendiri mimpi pergi perang :)

Aida Narina said...

Reena: i tak sangka akan dpt reasa salji lagi before balik for good. feeling tu mmg indah, kalau u rasa sendiri mesti u takmau dok dlm rumah. tapi, ur turn will come kalau bukan kat uk, kat us or other places. ohhh tempat lain lagi snow lebat! kat malaysia tgh mlm pun full house kan? tapi mmg tak pelik, pagi petang malam pun slalu penuh :p. i suka jalan cerita and all the graphic yg dia guna. cun sangat! i heard that should have released the movie around early 2000, tapi time tu graphic tak cukup mantap :)

Liyana said...

Good luck ber'boxing' esok. Jgn sampai kena lenyek, eh! :)
Semoga cukup tgn nak bwk balik 'hasil tangkapan'...hehe

ijan blogresipi.com said...

Wah selamat bershopping utk boxing day esok :)

Aida Narina said...

liyana: hahhaa, itu yang paling i takut, kene lenyek sebab kalau dah kat depan kedai tulis 50-75% sale, orang pendek cam i ni selalunya akan di kepit :p. i taktau nak beli apa, tapi rasa macam nak cari nice blouse yang dalam 10-20 pounds je. :)

Aida Narina said...

ijan: thanks to u! :)kat sana orang sakan shopping tak? do they have the same tradition as the people in uk when it comes to shopping? orang UK mmg kuat kirai duit :p

Batt Mann said...

what a lovely scene.. trumendously engaging :))

waNny said...

Gemok nye kucing tu .. hehehhe .. i last year pg x de snow pun .. so x sempat main snow :(

Aida Narina said...

batt man: thanks! it was a stunning sceneries to be remembered. what i love abt it is that, one day it's raining water, and on the next day its raining ice! >_<

Aida Narina said...

wanny: she's owned by a single man who made used of his cat to distract himself being single by feeding the cat never too little. name kucing tu tak silap i bebaleesha cinta...:p. wanny! next trip, any places yang snow tebal? i teringin nk pg swiss main ski :)

Hanafedora said...

AIDA!!!! i geram tk tahan tgk meow meow tuuuu!!!!!! kenapa dia duduk dlm bakul..I rasa nk gigit gompol2 dia..eiii

waNny said...

aida .. i pun teringin nak gi main snow kat swis .. hahahaha .. ajak comet pegi time honeymoon la .. tp kene kumpul duit banyak2 dulu .. die tanya nak honeymoon mana i ckp nk g london .. terus die cakap HELL NO !! hahahahaha .. bukan honeymoon jadi shoppingmoon .. hahahahahhaha

blogresipi.com said...

unfortunately Fins not so into shopping. they are more into travel. :) sampai ada yang beli summer house kat spain or bangkok.

i think that's way they are a lil' bit depressed.

Me, Mrs Taj said...

x pernah dengar this movie so iguess kena tgk jugak coz i love nicole kidman..heheh