Monday, November 09, 2009

Weekend Outing Dimana?

Syok betul baca entri blogger-blogger lain on how they are able to spend their weekend watching 'Cuci The Musical' and 'Pisau Cukur The Movie'. Haih. Inilah nasib kuu kalau duduk jauh di negara orang. Hanya boleh layan Les Miserables ataupun The Lion King theatre (nyanyi dalam hati lagu Nico - Inilah Nasibkuuu)..Hana Fedora, bila kita nak tonton The Lion King ni? :)

I did spent the last weekend in London again 2 times in a row. This time around, i only managed to finish almost 2/3 of the Twilight novel which the two hours train journey seems to be just like a 30minutes ride - memang rasa macam dalam alam fantasi la bila dah start baca ayat-ayat Stephenie Meyer :). I think i'm able to finish reading the Twilight on the train to London again this weekend so i can start cracking on the New Moon pula.


I should bring a hot coffee with me this week :)


We walked to the
Westfield London shopping centre since there's nothing much to do. Eventhough i'm not planning to get anything, but at least the 20minutes walk from a friend's house to Westfield did burned some fats and calories. Konon-konon exercise of the day la :). The super-huge mall seems to remind me of Midvalley and all the huge shopping complex back in Malaysia. The last Summer i'm back for holiday, even Sunway Pyramid has changed into bigger and better mall. It took me hours to go from one store to another. After we went from shops to shops, Topman to Topshop, Accessorize to ZARA, the need for sugar suddenly rushed on my mind when we passed a small booth selling macam-sedap-punya ice-cream.


Eyh, macam sedap..



Bang, apa abang recommend yang paling sedap? (Tengok size pun dah tau die dah try semua :p)



Chocolate+Ferrero Rocher+Nutella and cone with nuts :)
(wth mata sepet gila!)


Harus cuba lagi next weekend :).

16 comments:

reena said...

Ice cream itu adalah kombinasi yang SEDAPPPPPPPPP!!!!

Aida Narina said...

Kan-kan? I kalau apa2 yang ada kinder bueno, nutella, ferrero rocher memang irresistible!! :) Erhhh takleh tahan..

naimatulrais said...

sedap nye eskim tu!
aida--kalo dh baca buku twilight ni, pastilah berangan beb... sbb edward cullen hensem!!!!

fizamior said...

ermmm... temptating nye ice cream tuh... nak! nak! ermm novel twilight ni dah jadik 1 sensation kan? my frens pon ramai yg beli pastu curik2 baca kat opis.. haha..

Aida Narina said...

naimatulrais: hahaa, i suka la angan2 edward. i can say that he is my current obsession. maybe it will last for a few weeks, but he is just irresistible kannn?

fizamior: sedap ad price pun not bad. bayangkan the outside temperature was 5degs at that time! betul lah, it's THE current thing Twilight ni. but overall, reading itself was a useful thing to do.. :) :). I baru nak mule baca New Moon :p

chika said...

Bang, apa abang recommend yang paling sedap? (Tengok size pun dah tau die dah try semua :p)

Tak baik ooooo. KAH KAH KAH lawak gila.

Aida Narina said...

Chikaaa, i tgk size kasut laaa, heheee. Tapi best tu kerja jual ais-krim tiap2 ari amik bau. Kalau kerja krispy creme, tea-break dapat donut kannn. Owh m_m salivating *urhh*

DaZzlingLilLy said...

sama la dgn i kalau pi shopping mall mesti singgah beli ice cream..aritu gi gurney i pegang ice cream dua belah tangan sekali teringin nak masuk charle n keith..pastu terus kena tegur dgn SA dia..hehe..

chika said...

in the end, tu la akibatnya (rujuk gambarajah). Tu bukan setakat amek bau tu. Dia mmg AMBIK betul. haha

Aida Narina said...

Dazzlinglilly: Ade je nak munch2 kan bila jalan? I pun sama. Slalu i wld go for milkshake. Lepas tu terimalah padahnya turun ke peha lalu merana :p

Chika: Hhahaa, teringat la i kerja part-time McD lepas SPM dulu, tiap2 kali break dpt free mcvalue meal. Nasib baik kerja sbln je, dah dpt smbg belajar. Kalau tak, mesti akibatnya lagi teruk (rujuk gambarajah juga) :p

Ms. Omey said...

hi..salam kenal..i dah abis baca all 4 series of twilight. tak berape suka new moon. and owh edward cullen memang boleh sampai termimpi2..hehe

Aida Narina said...

Ms Omey: Hye Ms Omey! :) Bestnya uve managed to read em all. I masih baca Twilight macam siput sedut kelambatannya. Hopefully movie nanti best kan? :)

*ayu the sun* said...

what a bombastic combination!!!!
sedapnya aidaaaa... meleleh!

Shaera Abdul Mubin said...

sedap gile wei the ice cream hehe. btw, handbag u cun babe :D . Raoul ke?

Aida Narina said...

Ayu the sun: Grrr geram kan combination tu? :P

Aida Narina said...

Shaera: Sedap dan puas hati. Ferrero rocher and nutella memang my fav conbination. Apatah lagi kalau mix dgn kinder bueno. >_< Handbag was from River Island - One of the High-street brand in UK. :p