Thursday, August 27, 2009

Saya Suka Yang Flowy-Flowy

Hye pretty Ladies (so do any handsome guys?),

Dah lama tak baca blog-blog orang lain sebab internet kat rumah sedikit horror. Bila buka blog pujaan hati dan blog rakan-rakan, gambar lambat gell nak loading. Mum's choice of using Celcom Broadband over TM broadband was quite wrong. I am guessing that after i return to UK, she will disconnect the Internet and chose not to use it anymore. Saya memang tak boleh hidup tanpa internet, so tiba-tiba jadi manusia paling sabar. :)

Tuesday was exactly a very-very nice day for me (other than mula berpuasa dengan family). Dah tempah baju raya!! - 1 baju kurung moden, 1 kebaya lacey-lacey and 1 dress (macam ekin pun ada). Hohooo, memang suka gila tengok dress yang Ekin pakai masa tengok AC? kat Astro haritu. She have the same exact dress that she wore at her boutique kat Danga Bay. But, for a piece of Ekin's dress, i can still control myself from driving 3 hours from house to Johor.


Like that la, flowy-flowy..



"Belilah baju di boutique kami.."-- see her waist?



Mawi Ekin World Collection

(Source: Google Image)



Thus, while i was in Melaka - grandma's house last weekend, we went to Astana Moda to find the tempting chiffon clothes to be made into a beauty-fool dress :). My heart filled with butterflies when browsing through one of the magazines i bought today, where the chiffon kurung moden wore by Datuk Siti and her sisters were just like mine. Except that mine was more of my colour - baby blue and pink! :)


Nur, Wanita and Harmoni Sept Edition - tatapan orang bosan.



Ahhh..D. Siti yang tinggi lampai..



Design kain yang D.Siti pakai memang i jumpa kat Astana Moda :p


Yang selebihnya tengok masa raya lah kot. Saya pun pendek, so tak tahu apa rupa pakai dress flowy-flowy. But i seldom imagining myself wearing the dress with an oversized-black belt on my waist. Itu pun kalau ada waist, huhuuu.

Talking about waist, sejak start puasa saya makan banyakkkk. Berbuka tadi baru pekena masak lemak nenas, sambal sotong, kerabu (given by one of our neighbour) with rice and ofcors kueh-mueh. Semua nya sangat tempting. Kalau ala kadar tak apa. Tapi kalau kueh sampai 5 ketul, dah terlebih kadar pula. Adakah sudah tiba masa untuk beli Usana Nutrimeal dari Leedselamber atau Mrs Imran bagi mengimbangi pemakanan? Kalau tak macamana nak ada waist cantik masa raya? ;pp


9 comments:

Aida Narina said...

Salam to all,
I received a comment just now, and i think i have accidentally deleted it. I think it was from a lady, but i sincerely forgot her name. Owh please, nanti tinggal comment semula yeah :) :)

reena said...

Haha! Blh plak tinggal pesanan kat comment box ni. Comel lah u ni..Hehe.

Alaa..Tunjuk la baju uuuu! Nk tgk! Wah baby blue and pink eh? Sweet!

Eh, i pun dah lama teringin nak pakai waisted belt. Ingt tak belt DP yg i dok gila bayang dulu? Huhu. Pun teringin nak pakai dress. Tp i petite (in denial x mau mengaku pendek).

Aida Narina said...

Reena: Tuhla, masa nak approve comment, buat mase laloq sblm sahur.

By the way, jeng-jeng. Nothing extraordinary baju i. Tapi Tahun ni lain sikit sbb pakai chiffon. And puff, sebab ade batu sikit, tailor naik sampai RM120 sepasang. Dia kata tu paling murah. So i offered my mum untuk bayar half.

Eyyy, orang petite i rasa nampak cantik pakai dress. Kalau badan macam i, kene tunjuk curve sikit kot by wearing a belt, and orang slim cam you, pakai dress yang fit sikit, cantekkkkk. Go buy one Reena. I baru try je nak pakai :)

Nani said...

Makan je banyak2, asalkan happy. Takyah diet2.

"I eat what I want and no dieting!"

=)

busyuksayang said...

i pun suka...cantik sgt...tapi tu la, i nie rendah...takut jer nampak makin rendah pakai mcm tu...apapun, i nak beli gak 1 dress flowy-flowy yg ready made utk coming raya nie :D

Ami said...

canteknyee,suka tgk chiffon sekarang cantek2 kan?i guess kurung moden is to go for raya tahun nie yer aida.yg bubble sleeve pon i belum ade jugak,agak tertinggal bus la.raya tahun nie ami tak glamour langsung sebab pakai baju tahun lepas je huhuhu.cant wait to see your dress =)

DaZzlingLilLy said...

aida..pakai jer wpun u rasa u rendah..tapi make sure u amik corak yg memanjang..siti takder la tinggi sgt..lebih kurang i jer..

newlifenewbeginning said...

hehe try la usana..it works tau! i dah consume for a couple of weeks now mmg ada beza..

Mrs. Kown said...

mari minum shake beramai-ramai. ehehe