Sunday, August 30, 2009

Masuk Bandar Cari Makan


Hye ladies :)

I was not around since yesterday. Me and familia went to Kuala Lumpur for a short shopping trip - adik-adik dah start tanya for baju raya. Dan kalau orang ramai balik kampung, kami pula masuk bandar :p

But, the main reason i need to be in KL/S'or was because i really-really need to meet up with friends i have known when i was in Southampton, UK. They have set up a nice gathering at Flaming Steamboat, Sunway (just beside Sunway Pyramid) for berbuka puasa. This time around, i've met not just friends that i've not met for 1 month (since we got back to Malaysia), but also dear friends who i have not met for 1 or 2 years. Ada yang dah graduate, masing-masing dengan cerita and pasangan masing-masing :)


The happy faces :)


What i love the most about gathering is that i can have a long chat with friends that i have ups and downs with. We have our happy times, we hang out, we know how to kill the boredom while we were in UK together (when UK have nothing much to offer for leisure activities or nightlife), we fight, we scold each other, we cry and shout, and we are there for each other.


Candid - memang asyik borak :).



Kenyang perut, senang hati.



Berdua itu lebih baik ;p.



Teman biasa!


I believed that each one of us have our different stories about friendship and so do i. I was not an easy-going-goodie-goodie that everyone can get close to neither can they understand my principles and my feelings. Thus, i choose friends. Sometimes, i found out that a new friend who i just known for 15minutes can be so close to me that i can talk with his/her about almost everything. And sometimes friends i have known for 3 or 4 years can simply made me uneasy, no deep conversations and always talk behind my back while they can just shot the matters straight to my face.

Everything happened with reasons. Thus, i want to try my best to cherish friends while i have one and treat each of them sincerely. But, along the rough times, "he" have been from just a friend to a good friend to a best friend and to my other half who i can share almost everything with. 13 years of friendship and still on. *Grin*Grin*.


Bersama si botak pojaan hatiku.


Eyyyyy, banyak sangat sharing-sharing, lupa nak share something. Before i went for berbuka puasa with my friends, i went to S Pyramid as mum dropped me there, and while waiting for Alan to pick me up, i went around up and down the shops. I ushered myself inside Charles & Keith for the first time, try a few shoes and handbags, and jengjengjeng....I met Cik Puan Muda (my love, my life, my dreams) - The famous blogger! I can't believed myself you know, as i was standing next to her, i grin until the corners of the lips almost reached the ears. She was outstandingly drop-dead gorges and tinggi bak model. Betul CPM, i'm not making fun here. Hi to you! *malu*malu*..

The most gorges person i've met before was my step-mum before she had my sister, and CPM was the new found-drop dead-real gorges. Lantas, bila nampak MAC, i terus rasa nak mencantikkan diri dan rembat...jengjengjeng....


Charged Water Skin Hydrating Mist + Strobe Cream + Skin Base Prep&Prime + Lip Pencil


Setting kene terbaikkk... :). So, how was your weekend? Yup you. Did you bumped into one of your favourite blogger and had a big grin like mine? T_T (Masih rasa malu kat CPM).


25 comments:

reena said...

First i nak cakap i jeles kat uuuuu! 13 years! WOW! Sumpah jeles weh. I 15 years, tp tak menjadi coz he's going to marry other person end of this year eventho i believe he's my true love..Sob sob.. :( Babe, i pun macam u. Pilih kawan. Bukan diva pilih kawan nak yg best2 je atau apa, tapi u know what i mean la kan. I blh kwn dgn semua org, tp u cuma pilih yg tertentu je utk close, share everything, mcm u ckp, deep conversation and all that. And sama lah jugak. Yg baru kenal pun, tapi klu ada chemistry, blh masuk 1 kepala dan ngam, i blh ckp almost everything dgn dia. And oh, muka u and bf u, mmg sebijik sebijan. Org tua2 ckp jodoh pjg. Aminn :) P/S: I pun suka sgt gathering dgn kwn2 lama. I think, dlm byk2 kwn, kwn sekolah rendah yg paling i sayang sekali :)

Aida Narina said...

Reena: Huhuhu, 13 years bukan sekejap kat reena. And you have been thru it longer than me - 15 years. Chop! So you are single now? I didn't know that you are not together with him anymore, but i did kind of sense something. Tuhla reena, maybe Tuhan dah reserve seseorang yang lebih baik untuk you. "He" know what's best for us, tabah kan hati yea.

Tuhla, bila dah semakin matang, kita mmg pandai memilih. Pernah sekali i jumpa kawan baru dalam flight balik Malaysia, borak je throughout 13 hours flight. Bila dah ambil contact number, tak semestinya i contact dia. It was like friends for comfort. Esp macam you, i rasa mesti u in need of a shoulder to cry on and someone to talk to. Hopefully your friends are there for you :).

Kalau jumpa kawan sek rendah, lagi banyak tau nak borak. Tapi worth million times. U never know that someone you are not close with masa sek rendah, boleh jadi kawan baik you. ;p

DaZzlingLilLy said...

betul cakap reena..u all berdua muka ada iras..semoga kekal and jaga relation u all ok..lama tu 13 years..

Aida Narina said...

DazzlingLilly: Thanks dear. I took that as a compliment - untuk each other ;p. InsyaAllah and thanks dear.My pray goes to u and ur hubby too :)

Leeds Al-Malique said...

5 hb ni i pun ada gathering kat Flaming Steamboat tu, tak penah pegi so tetibe nampak u pegi terus teruja hehe :)

Leeds Al-Malique said...

5 hb ni i pun ada gathering kat Flaming Steamboat tu.. ehehe tak penah pegi, best tak situ?

Aida Narina said...

Leeds: Waaaa, bestnya gathering. But leeds, here is my sincere response. Layanan ok je, sebab buffet pun. The food was just nice. Sebab kita kene masak sendiri. Masa i datang, they have included rice and bihun for the main and ada kari ayam pula. Then they have rows of seafood, chicken and beef untuk steamboat. The dessert was nice, ada ice-cream lazat and abc. Ada air mata kucing.I hanya makan bihun je and 1 small bowl of steamboat.

Suasana sesuai untuk gathering sebab the place was not for those who want a quiet dinner. Air-conditioned, ada surau kecil untuk solat, tapi book awal2. Nanti takut dapat seating kat luar, panas sikit and tepi jalan :)

InsyaAllah, dah jumpa kawan2, makanan semua jadi sedap ;p

Leeds Al-Malique said...

Wahhh panjang dan padat jawapan hehe tq Aida, makan tak kisah sangat yg penting dapat jumpa kawan2 lama, ni gathering clan utm dulu hehe

Btw, nape u beli strobe cream and prep & prime? Macam redundant je, sebab masa i active beli MAC dulu, setahu i strobe cream is makeup base for dry skin, while prep & prime is makeup base for oily skin.

Hehe tapi tatau la SA tu citer ape kat u, takpun my SA dulu klentong i ke. hihi. But dua2 pun ok, i can wear any one sbb my skin combination, dry boleh, oily pun boleh :)

diyanashukor said...

best nyer dpt makan ramai2... saya belum sempat lg nak mkn ramai2..insyaallah akan dibuat juga buka puasa ramai2 nih... waaa...sempat shopping...best nyer...persiapan raya semua dah siap belum??

reena said...

Actually, yg 15 years tu kawan i yg i kenal dr sekolah rendah. Bkn bf i yg skrg. Bf i ni kami br kenal dlm 6 or 7 thn camtu. Ya, somehow i believe kwn sekolah rendah tu lah my true love. I dengan dia mmg ada kisah antara kami yg i x pernah cerita kat blog i. I still dgn bf i cuma i tak pasti apa kesudahan cerita kami. Yeah, i'm sure He knows what's best for us :)

Farah said...

hahaha bulan2 pose ni mmg ramai yg buat gathering..

C!kpuanmuda said...

huishh... jangan la puji lelebih dikk.. takde maknenye model ;p

thanks sebab sudi tegur. kalau ai memang tak nampak orang lah jawab nye.. dah rambang mata dek kekasut dan beg-beg.. hihiii


serious ingat tetiba ada butik hajaba kat s.pyramid.. tu yang tanya u tu.. hahaha ingat nak cari jubah.. haha malu haku ;p

p/s: true leeds.. prep n prime untuk oily skin. yang strobe cream tu ai tak sure ;)

Aida Narina said...

DiyanaShukor: Tuhla, murah rezeki restoran/kedai makan di bulan puasa. Pastu kalau makan habis tak apa, banyak yang lebih2 ;p. Best pula jumpa kwn2, lagipun nak raya kan, so masa tu la nak maaf-bermaafan takut raya xsempat dtg rumah. Hhehehe...Aida this year sempat tempah baju raya, kueh masih dlm proses fikir nak beli ke buat, and yg lain2 ala kadar shj. Hopefully you pun dah banyak buat preparation :)

Aida Narina said...

Reena: Ohh i salah teka la ni. Hum, he must be a special person to you sampai kan till now u rasa dia boleh jadi ur other half. Tuhla kan reena, benda macam ni kita sendiri tak boleh agak. We'll just go with the flow and see what will happen. Kadang2 tak semestinya orang yang kita suka tu kita sayang sepenuh hati. ;p

Aida Narina said...

Farah: U'uh, i rasa other reason ialah makan ramai2 macam seronok. Kalau lunch, orang kerja office akan lunch dengan officemate, dinner ngan family. Bulan puasa, bila berbuka luar waktu office, jadi cari peluang makan dgn kawan2 lama selain officemate. Farah tak ada plan gathering bln puasa? :)

CikPuanMuda:Hhehehe :) :). My luck agaknya untuk jumpa one of the blogger. Tak pernah jumpa lagi yang lain :) :). Actually Hajaba i pergi tu baru buka kat Melaka. Owh my, they are having a sale esp on the kurung cotton and jubah. 40-50% juga. Kalau pyramid buka Hajaba mesti laku kan. Lagi2 nak raya :).

Niza @ Anis said...

yesss cpm is trulyyy cantikkkkk in real ,rite? =)

Aida Narina said...

Leeds: Tuhla Leeds, masa i pergi MAC, i cakap kat SA, i nak something untuk base before i put on make-up. Then dia ada tanya juga kulit muka i, so i cakap combination, sebab at certain area ada yg kering/oily. Then dia pun beratur kan:
-first the Charged water mist
-second the strobe cream (untuk fix the skin dari nampak dull sebab ada green tea - untuk semua jenis kulit katanya
-thirdly the prep+prime untuk tutup lines and even out the skins - apply make-up as usual
- lastly spray mist lagi skali untuk maintain make-up and hydration.

Spray banyak kali satu hari pun bagus mist tu. Dah dua hari i try guna all 3 products, so far i rasa kelainan - bagus. Make-up stay, then rasa tak ada excess oil. Kalau i pakai just powder, no other than that, i tak pakai kot strobe cream, hanya pakai prep+prime. Hopefully dah ok. Huhuu, pakai make-up memang mengasyikkan la Leeds! ;p

Aida Narina said...

Niza@Anis: Cantik asli ;p. She's the first blogger i met, so macam teruja. Kalau jumpa yang lain2 lagi, mesti lagi best :)

fizamior said...

hye Aida.. salam perkenalan..
wow 13 years... how amazing... i doakan berkekalan ke akhir hayat hendaknye...

owh i love mac... especially the compact, make me skin flawless..hehehe...(perasan***)

cikayu said...

teringin nak jumpa cpm. anyway, best nyer gathering, lama lagi tak buat gathering, almaklum semua kebizian dgn family memasing. bagus ada gathering, eratkan lagi persahabatan.

hot mama said...

bestnye gathering...dah lama x join gathering huhu..

salam kenal..

aS_c0mei said...

wawwwiii..lama tu aida.13 years!hehe.insyaAllah,semoga korang sampai ke jinjang pelamin okeh & sampai akhir hayat...:D

tp,i setuju bab muka both of u ada iras.panjang jodoh tu..ehhee...

Aida Narina said...

Fizamior: Hyeee salam to u :). Yup-yup, we have faced 13 years of everything. Macam2 dugaan tau. Yang paling hebat was, 3 years back, we both have our own other half (Masa form 4 form 5, kami terpisah). Then after 1 year of hard thinking, stressing ourselves since we both have feelings for each other, so we've made a BIG decision by being together. I pun baru berjinak2 dgn MAC. B4 this ada loose powder shj. Dulu tak mampu so pakai yang cikai je ;p. Nanti nak try eyeshadow pula :)


Cikayu: Hehehee, CPM ni popular sangat, semua orang teringin nak jumpa. Tuhla, since my batch masih ramai yg single, masing2 rebut peluang nak berjumpa. I would have been busy in 2-3 years time dengan family and anak - heheheee.


Hotmama: Hye Hotmama!! Nice to know you too :) Kalau gathering ni, kene ada organizer rasanya. Yang rajin nak book restaurant, set the place etc. I pun ikut je apa yang orang lain rs sesuai. Calling2 la kawan lama, mesti ada yang nak join :)


As_comei:Thanks darling! :) Huhuuu, belum bersama, so tak tahu ending nya. But, since he's so helpful and lembut je orangnya (sampaikan kwn2 i masa kat UK sampai takut nak cakap dengan die - suara lembut, harap badan je besar), so memang i memerluakan dia :) Awww, tentang seiras tu, bab mata kotttt. hhheee, nanti dapat baby kuasa dua sepet :p

Mama Azlina said...

salam dik..welcome home..sempat tak makan durian hari tue...

i've been to this place...sedap kan..i love the soup..walaupun first time i'm there...byk variety la...puas..price pun reasonable

Jom Printing said...

terima kasih atas post ini... =)
t shirt printing