Thursday, July 09, 2009

I'm Coming Home For....


DURIANNNNNN...


Tak sabar to get my hands on these.
My flight will be on the 27th July and as soon as i have safely landed home, akan cari satu negara.
I'm wondering if the season is still on?
Kalau tak ada akan sedih satu kolam :(



22 comments:

mommyct said...

Salam....season mcm dah abis le. Tinggal kerak2 kot T_T. Tapi dun worry, dowian skang dah tak ikut musim...sentiasa ada. Cuma kena carik le.

busyuksayang said...

insyaallah ada lagi dear :)

DaZzlingLilLy said...

rasanya ada lagi kot time tu..mesti heaven kan sekali sekala balik msia bleh makan durian..

violetless said...

still on...byk gilos durian time nih..

naimatulrais said...

untuk u, durian2 kat malaysia ni masih ade lagi!

Mama Azlina said...

hi dik..dah lama mama tak jengah blog awak...adik sihat?
don't worry musim durian ada lagi...will ends in July...tapi yg sedap in the mid of july..kalau towards the end..sedap gak cuma mungkin sikit tawar..find a good place to eat ya..insya'allah..ada rezeki dpt la merasa...

Hanafedora said...

awwwwwww.....sedih satu kolam ke??? haha kelakar la ayat you...anyway..ada lagi kot season..hopefully...

You balik brapa lama ni????

reena said...

Insya Allah ada lagi kot untuk u. Hehe. I yang kat Malaysia ni pun macam tak puas makan durian! Bayangkan i baru dapat makan seulas dua je so far! Tak sama sangat masa makan dengan family dulu2 (Dulu arwah ayah memang terer carik durian sedap gila pastu dia yang kopek kan untuk kami semua)

CikChelsea said...

kat rumah sy durian smpi dijual sbb tah xtermakan...terpaksa jual sbb dh kehabisan idea nk buat apa dgn 'raja buah' itu. tempoyak sudah...serawa sudah..bubur sudah...masak lemak sudah...

u yg jauh2 teringin btol nk mkn...i yg dpn mata..hari2 menghadap tak lalu pon nk mkn..bau pon tak thn...fenin owhh T____T

Aida Narina said...

Mommyct: Last year balik dah masuk September, memang tak sempat. Hopefully sempat rasa, tak mau la kerak2. Adeh ;p

Busyuksayang: Hhhehee, owh mimpi2 bubur kacang durian. Tempoyak tak sukaa sangat.

DazzlingLilly: Tuhlaaa, last year balik xde pon makan. Kat sini kedai Siam diorang import from sane, sebijik dah 20+pounds = RM150. Mahal gilee-gilee ;p

Violetless: Baik, akan cari di setiap kedai. Sape ade kebun kene derma ;p

Aida Narina said...

Naimatulrais: Thanks dear, i nak makan sampai badan panas peluh, tido bau durian, hahahaa ;p

MamaAzlina: Hye darling, aah dah lama tak datang sini. Tuhla, hopefully sempat rasa. Dulu maa datuk ade lagi, die kutip simpan elok untuk cucu2 yang belum merasa, tapi skrg datuk dah xde, kene pandai2 cari sendiri. Pokok durian kat rumah datuk n nenek pun dah tua sangat. :)

Aida Narina said...

Hanafedora: Hana, u tak balik ke? Tahun ni raya bersama hubby eyh? hehehe. I balik end of this month and datang balik early oct. Jangan sedih2 tau, nak apa2 let me know. I bawa kan balik UK :)

Reena: Tuhla, yang orang carikkan tu yang paling sedap kan? Yang kita g beli tak selalunya sedap. Owh makan la lagi. Nanti dah habis musim. I paling suka durian yang isi dia kuning sangat tu, lupa apa name dia. And suka juga bubur kacang hijau durian. Owhhh sedappppp...

CikChelsea: Bagus nya ada durian kat rumah sendiri. Kalau ada tanah yang sesuai memang best tanam buah. Sekarang my family tinggal kat rumah MRSM. Rumah yang mak dah beli, after dia bersara baru dapat tinggal. Itupun kalau dia renovate depan belakang, dah takde tanah da ;p. Takpe, kalau banyak buah tu, datuk saya cakap murah rezeki :)

Ami said...

wah bestnya aida!balik jalan2 cari makan and raya sekali kat msia?so fall nie is your final semester ye?

chika said...

salam.
anyway, u beli kat mana roal doulton? I tengok set for 20 pc kat sini mencecah 6000AUD. Maigodness.

Aida Narina said...

Ami: Tuhla ami, kene la balik, nak release all the tensions and to spend raya and puasa with the family. I will be coming back end Oct, and hopefully fully energised for the year to come :p

Chika: Hye chika! Kat UK sini Royal Doulton is around the price. Last time i bought the 20 pieces set - old country roses for my mum was only 80pounds - RM500, but now they have increased the price to at least 150pounds - RM900. But worth buying as i heard kat Malaysia, they were selling it at RM5k - banyak sangat beza. It will be useful to visit the website:
http://www.royaldoulton.com/GB/Home
If you need help, just let me know :)

Leeds Al-Malique said...

Suruh ur mom simpan satu tupperware penuh dalam freezer, at least kalau dah abis musim pun takler kempunan. hehe.

Anyway, selamat balik kampung :)

Farah said...

ade lagi rasenye durian time tu..takpe kalau takde pon pegi Giant ke Tesco ke sure ade punye!

anyway salam kenal..selalu jadi silent reader...selamat pulang ke tanah air!

Adryna said...

okay okay ur blog is great. ;) anyway im not sure whether the durian season is still on but i think mesti adaaa eventough tak meriah sangat la season nyaa. ;)
btw how about linking my blog to the 'i think they're hot' sites! hehee!!!

Aida Narina said...

Hahhaa, my little sister has spoken! ;p. btw, bila diena dah hot macam hanis zalikha boleh kot? hahahaa. xdelaaaa. btw, mane link nya dong? i'm waiting! :) :) *hugs*

Moose said...

aida, i think durian season still ada.your hometown is in melaka right? last weekend i went to melaka and ada nampak je orang jual durian, but am not sure which area la.tak pun tesco and giant sure ada. :)

*ayu* said...

datang PJ!!! kat ss2 ade season lagi kot.. insyaAllah..

u're coming back ek?
huhuhu..

tetiba excited.
take care!

Aida Narina said...

Ayu: Hheeheh, okay baikkk! :) semlm pun kwn2 suruh pergi pj sebab banyak lagi. Banyak betul durian kat PJ ;p. Thanks ayu. Tinggal 1 week je nak balik yeayyy :)