Friday, July 24, 2009

1,2, 3 Hari Lagi, Selamat Tinggal Soton!

Alhamdulillah, in about a few days, i will be able to breath the air i have always missed. Asap sepoi-sepoi, langit biru berjerebu, hujan suam-suam kuku, burung gagak - kuuuu...kuuuuuu (cuba buat suara gagak).


Life throughout this whole week was packed with shopping trip/watching TV/shopping trip/part-time work/shopping trip again and clearing out the mess in my bedroom and the whole house. But, there are a few things i hate when moving out of a house (at least untuk kali ini). ONE, housemate tak reti kemas bilik/barang-barang/the mess yang dah dibuat. TWO, to settle all the bills inc electricity, gas, phone, broadband and the list goes on by myself. Ini maksudnya beberapa orang yang duduk sama tinggi, makan sama banyak, tapi kurang nak bertanggungjawab. Dah malas nak cakap, nanti sakit hati tak ada siapa nak faham..

Tak apa la, the most important thing is, i am happy-whoppy to go home. Can't wait to see my mum, brothers, sister and the one and only grandma. Makan tidur in the most comfortable house our family owned and to check out what's changed in just 9 months i have been away :p. Mana tahu Melaka dah bina Melaka Twin Tower ke tak pun Kuala Lumpur dah ada underground? Cool!


Ingat lagi kasut raya Clarks?


Yang ni patut sedih hati bila kasut Clarks idaman kalbu tiba-tiba turun harga dari half price to 70% off!!! Pffftttt wutsoever. Dan yang tak tahan bila semua kasut cantik-cantik Clarks harga belasan pounds sahaja!! Kalau beli nak bawa pakai pegi mana? Untuk main lari-lari belakang rumah nenek boleh? Dahhhhhh.....luggage dah nak explode ;p




Ohhh durian, sila lah berbuah dua kali!! Dah nak balik niiii... :)



11 comments:

naimatulrais said...

aida... kirim lah kasut clarks tu. hi3.
btw kat melaka, buah durian tak menjadi sangat musim ni. rambutan mmg melambak. nenek I ckp, durian skrg byk kat belah johor.
melaka town skrg dh cantik dah. ala2 venice gitu!

waNny said...

balik terus or cuti? hehehehe

busyuksayang said...

mesti tak sabar2 nak balik kan :D

p.s : wah!!! dah ada kasut raya tu :p

Lady Dyla said...

kasut clarks itu meruntun jiwa ini...

*ayu* said...

ss2 dah kurang yang... do Sg way.. dekat gils ngan my house..
setakat sehari dua lagi nih... hish! confirm ada lagik la..

eh eh.. u balik for good kah?

ada free time..jom minum2?

blogresipi said...

Chanteqnya kasut Clarks merah tu. Sangat menawan kalbu. :)

Nurhayati said...

cantiknye kasut raya.. merah makngah.. sangat gojes ;)

diyanashukor said...

yuhuuu... dah sampai malaysia lom? dah mkn durian blom??

Ami said...

aida,i baru hantar housemate balik tadi,her luggage was 30kg huhu tue pon after berape kali repacking ntah,since most of the stuff adalah souvenir utk family,kene bawak jugak la(hence kene bayar excess baggage charge)
enjoy yourself with your love ones and makanan2 malaysia yg sedap!and to encik
durian,awal thn depan pon sila berbuah lagi hehe,sebab i balik awal thn depan =p

l y n n a s h a a r i said...

dh nk balik mesia ket..
uwa..alangkah sronok lau dpt krim kasut clarks yg tgh sales tuw ;)
btw..welcome back

Aida Narina said...

naimatulrais: ahhhh i dah kenyang duriannnnnn. sampai badan i angin and berat naikkk, kekekee. :)

Wanny: i balik cuti :)

busyuksayang: hehehe, sangat tak sabar! :)

Lady Dyla: kannnn, warna memang daring tapi sebab ada wedges effect, so sukaaa :)

Ayu: I dapat kat area my house dah ayu. Boleh tahan, tapi i rasa belum jumpa yg kaw-kaw kuning tu. Tapi musim pun dah habis kan. By the way ayu, aida akan selalu di neg sembilan, tapi bila ada di area kl, ill let u know. nanti aida tinggal kan email kay? :)