Monday, June 15, 2009

Fulamaak!


Haiyoh, it was freaking hot today and tak tahan. Fyi, kadar kepanasan kat UK (as well as for other countries seangkatan dengannya) kering and tak ade angin! Kulit kering and yang tak tahan nya, i am facing the worst ever acnes problemmmm around my forehead and chin..sobsob. :( If sekarang ada kat Malaysia, mummy would have bring me to her friend's facial center, that only cost her RM40 (harga kawan-kawan) and in an hour and a half, habis dipicit-picit semua nya keluar. Sakit wooo tapi in a few days muka licin and berseri-seri with the help of natural product. So now, all i need to do is just be patient and clean my face 10 times a day. Penat nak maintain! ;p

Btw, again i went picnic with my friends and this time around we attended the Fulamaak - Full-Day Malaysian Kinki (Tah mane kau dapat name ni?) together with all the Malaysians in Southampton which was yesterday. The food was good (can't comment much about this - bersyukur aja orang dah masakkan untuk kita), they also have the lucky draws which i'm one of the lucky winner to receive the candies! and a few activities to fill the day.

I did wore the Miss Selfridge checkered shirt which i bought last week, love it.


My dear girlfriends :)



Makan harus bawah gazebo kalau tak nanti sunburn!



Wondering around waiting for the games to start.



Candid - while i'm busy finding things for the treasure hunt game.



Adik-adik kiut beratur nak rebut gula dalam tepung.



Tiup dik, jangan tak tiup!



Gambar batch!



Harus ada :)


p/s: Bila nak start sale ni?



9 comments:

reena said...

I like your shirt!!!! Cun gila!

I'm not really a big fan of checked shirt, tapi u punya memang cun babe!

mEiZ AraNda said...

nice shirt n skaf laa dear.:)

n da pic is so lovely u..;)

*ayu* said...

gamba paling last tu sangat sweet!!!!!!!!
:)

DaZzlingLilLy said...

cantik ur MS checkered shirt tuh..eh kat UK pun panas mcm kat msia gak ka?..ingatkan sejuk

reena said...

Babe, sila amik award & jawab tag :)

ynaZ said...

"Fulamaak - Full-Day Malaysian Kinki "
name unik giler.. huhu.. nice...

baju u canteq! baju MS checkered kat sini mahal la.. sana murah x aida? hehe..

Ami said...

suke candid shot tue:p,mmg nampak busy pon hehe.
it's getting warmer kan aida,semlm panas sgt i rase sampai pening kepala.

Aida Narina said...

Reena: huhuu tah la, i suka. i tunggu2 je kat Miss Selfridge tak sale pun, so i beli je :p

Miez Aranda: Thanks dear. I penat cari tudung untuk match the shirt. Nasib baik la jadi tokeh tie rack :p

Ayu: Thanks ayu :p Aida yang sweet kan?

DazlingLilly: Panas and tak ada angin. So macam terik juga. Tapi these few days mendung je so dh sejuk balik. Pelik2 cuaca nowadays :p

Aida Narina said...

Reena: Yeayyy thanks, nk g amik neh :) :)

Ynaz: Yang macam i punye still blm sale, tapi ada a few yang i rasa dah sale. Around 15pounds from 25/28 pounds.

Ami: Semalam panas ke ami? Semalam i pegi london and tgk wicked!! Best and mendung2 juga. Ami tak klr2 shopping? Omg, everywhere salee!