Tuesday, April 07, 2009

Model DiPaksa Bergaya, Phewitttt!

As what i did promised to some of the bloggers and customers of This Is So Fashion, here i am presenting "Macam-Macam Gaya Tudung Tie Rack Version Aida" pictures. Woot-woot :)


Model: Cik Sheera, Cik Aida (publisiti sikit untuk cik sheera kita).
Venue: Bilik Cik Aida.
Time: Sebelum Cik Sheera kita pergi lab untuk membuat kerja walaupun cuti.
Kamera: Casio Exilim 10.1MegaPix Cik Aida yang punya.



Ini untuk yang gemar bergaya dengan Tudung Oblong Tie Rack London.
Bilangan pin/brooch diperlukan: 3/4.

Let one end of the scarf to be longer than the other.
And put a pin/brooch under the face.
Biasa nya kami mengajar model2 supaya lipat dulu sikit kat each sides and then baru pin.

(Model masih malu-malu, tak quirky lagi)



Take the longer end to the other side and wrap it under the chin and above the head.
(Itu dia, dah senyum sikit).



Haaa, pegang bucu macam cik sheera tu, then buka pin semula and pin kan bucu itu sekali atau, boleh juga selitkan di bawah leher dan letak hair clip kecil2 dan comel2 disitu.
Jangan lupa letak pin juga diatas kepala. :)



Pandangan depan dan belakang (masih belum pin kiri dan kanan).
Kemas kan the other side yang belum diusik dan bawa ke bahu kanan.
Pin kan di kiri dan kanan. :)




Wallahhhh..Lulus masuk ANTM cycle 13 ;pp




Ini untuk yang gemar bergaya dengan Tudung Square Tie Rack London.

Bilangan pin diperlukan: 3/4.

Ambil one side of the square scarf and pin kan at the centre.
(Tuan blog tidak ketinggalan untuk bergaya).



Ambil bahagian kanan dan jadikan seperti diatas.




Pusingkan bahagian tadi kehadapan (bwh leher) dan lilit kan keatas kepala.
Jangan lupa juga pin diatas kepala :)




Pandangan hadapan dan belakang (sebelum pin di kiri dan kanan)



Tarik sikit bahagian kanan to the back
(hanya sikit = macam cuit. Eyh xdela, dalam dua inch camtu ikut sesingkat mana yg disukai).
Pin kiri dan kanan.
Siap!



Sekadar Hiasan (Oblong Scarves) :)



Jangan lupa mencuba!


23 comments:

reena said...

Waaa..Nampak cam senang je lilit2 ni.Kemas plak tu.Dah design oblong cun2.Huhu.

Mesti ramai suka post ni :)

A'ah boleh masuk Next Top Model ni :p

shira said...

oh begitu rupanya..nampak senang plak pakai oblong..kakaka..thanks to aida n ur fren too

MIK'YAL said...

hurm..camni leh try la oblong..cantik model2 di atas ;p

Mel said...

thanks darl.oh mcm senang plak pkai yg oblong ni...ni mau beli oblong scarf plak.hehe..

kne kelepet tepi tudung dulu eh bru dia leh jd muncung kat depan tu? hehe

nways.thanks dear! and thanks to ur friend tu! good job!

C!kPuanMuda said...

wahh... color tudung cantik! selalu terlepas design yang cantik2

Moose said...

Waahh..good job! *clap clap*

Anonymous said...

next time kfz beli oblong pulak yer ...

zue said...

first time here..erm, bole tak, dun really get it laa part yg last tu, yg part kemaskan tu..huhu..bole tak tunjuk detail sket part tu..huhu..thanx! :)

Mrs Jaja said...

owh..baru tau mcm mana nak pakai yg oblong tu...

Cik Pika said...

Kenapa both scarves nampak sgt besar? Ke model yg comel2?? Haih. :p

Byk jgk pakai pin. Pastikan pin anda cukup tajam. :) :) :)

Good job mek!

snowiffy said...

thanks for sharing d tips! its workable n cun sgt!!!

Nurhayati said...

cantik model2 kat sini.. pandai gayakan oblong.. muka ku bulat tak cantik pakai camtu huargghhhhhh

mieza said...

i penah try yg square punya stail tu..tp seriously bila buat step tarik yg panjang ke blakang and pin wat nots tu terus jadi haru biru huhu pastu tangan dah lenguh terus buat stail biasa cam reena pakai, eh tp reena pakai lagi kemas dari gue :)

reena said...

Mieza: Oh patut la tersedak sedak dari tadi.Ada orang sebut nama gua rupanya..Hehe.Hang pakai pun ok la Mieza.

Aida Narina said...

Reena: Time kasih. Nanti nak anta application kat Tyra Banks ;p

Shira: Thanks to u too sbb tanya :)

Mik'yal: Time kasih daun keladi, nanti tgk la collection terbaru oblong ;p

Mel: A'ah u kelepet dulu, nanti bila gerak2, xdela scarf lari2. :)

CikPuanMuda: Hhehhee, gimme ur email, nanti boleh bagi notification kalau ada yang baru :)

Moose: Time kasih juga :)

Anon: kak fiza ke ni? Okay cun! ;p

Zue: Okay nanti boleh update sikit lagi part tu :)

Mrs Jaja: Sila try! :)

CikPika: Gambar tu ade ilusi optik buatkan tudung nmpk besar, orang nampak kecik. I like! Time kasih! ;pp

Snowiffy: Thanks darling!

Nurhayati: Ishh, xdela bulat. Act kalau orang bulat kat pipi sesuai sbb the pipi will hold the scarf in place :). Tgk macam sayaaa, bulat juga ;pp

Mieza: Yeke mesti u dah jenuh tu.Actually senang je. U tarik je cepat and pin atas kepala. Then after that baru u fikir utk betulkan kat depan and belakang. Tarik2 je mana yang patut then baru pin kiri and kanan. Wallahh.

Reena: Hiks,u punya muke kiut la, sume benda pakai cantik. Actually lagi senang kalau at first minta tolong kwn pakaikan. Sbb yang sheera tu, i tlg dia pakaikan. :)

Ninie said...

tq for the tips...

Sagittarius Wifey said...

Found out this blog while blog hopping hehe..nice entry there. sangat berguna tau, tq!

Tcare there

Sue

Nurul Syuhada Ahmad said...

u go girls :)
style tudung cmni mmg popular sgt kt msia skg
dh jadi hot trend!

nway..rakan2 semua dont 4get to visit my blog
Be My Cupcake House
lately busy skit byk tempahan, n i baru je blk dr holiday..tu yg lama xbukak blog.
n byk new pics yg blm sempat nk letak lg..
but soon ya :)
bak kata aida: tungguuuuu...

Ami said...

thanks for sharing aida!

Leeds Al-Malique said...

Cara pakai yang square tu sama mcm i pakai, tapi yang oblong i pakai lain skit, maybe pasni leh try cara u plak :)

*ayu* said...

thnks for the tips teacher!
:)

Anonymous said...

ehhh i like this entry!
now boleh la berfikir either nk bli oblong or just stick to square.sbb always wondering bapa besarla oblong ni kan.dahla design cantik2.hihii...

thx Aida!





~coffeeaddicts~

Anonymous said...

mahal xtie rack beli kat sane?kalo dah smpi malysia dh jadi rm60,70..