Wednesday, April 15, 2009

Berdua Lebih Baik


Yesterday was the most amazing day of my 1 month holiday. To others it might be a simple day of lazing around with your other half. But to me, i had great day yesterday, berdua! ;p

We had a lovely day, ber"picnic+BBQ" at a park near my house called The Riverside, where we had a great spot, just next to the river with green-green grass, swans swimming around and the place was a bit far from people that walk their dogs (wpon kadang2 ada yang terhegeh2 datang nak food - dan saya menjerit sebab takut!). :p

Nowadays has been a great day for a picnic or BBQ since it has always been sunny. Tak payah pakai knitwear/jacket, just sarung t-shirt or top dah okay. Nak lepak lama pun tak kisah sebab other than i am still on holiday, the longer hours between Zuhur and Maghrib (1pm and 8pm) makes it easier to stay as longer as we want.

I cooked a simple fried bihun and we bring along bread, cheese, marinated chickens specially made by Alan, sausages, sweet pepper, drinks and quick and easy BBQ set at a cost of 1.50pounds. It is cheap and easy since all u have to do is to light the starter, and it will burn the coal for 20minutes until the fire shut off. Then you can put the marinated chicken, sausages or anything u want (ada la action kipas2 sikit just to keep the coal burning).



The man in-charge.



Marinated chicken and cheese-on-the-bread.



Our spot



Makan! :)



Usaha gigih mendatangkan hasil. Yosh!


The best part was when we just stare at the river, enjoying the view and we talked about the things that we have wanted all this while. The future and how we are going to survive together. Achehhhh! :). Berdua bersantai was amazing tho' :) :).


Mari membara/membakar/memBBQ.








For you! :)


Malam nya pula, we both were off to watch Musical Theater called "Evita" - The life of Argentine political leader
Eva Peron, the second wife of the Argentinian president, Juan Peron. Kalau siapa-siapa pernah tengok movie Evita (lagu popular - "Don't Cry For Me Argentina") that was out in 1996 starring Madonna and Antonio Banderas, the adaption was the same. But, musical theater ni lain sikit. The story-line was not actually direct, and to those yang tak pernah expose dengan Evita macam saya ni, akan meraung la kat seat masing-masing sebab tak faham sambil menghayati nyanyian yang sungguh kelas dari all the casting team. Bila sampai je break/inter-mission, terus buat discussion berkelompok sambil makan ais-krim kat seat masing-masing for 10minutes. Bila dah start balik the second part, tak lah meraung sangat sebab dah agak part2 tertentu, sambil buat suara "aahh, oohhh, haaaaaa!". Lawak-lawak!



While waiting for our ride - Pakcik Driver Bus!



Bergambar dengan poster.



With a few friends teman meraung :p


Lepas ni plan nak tengok High School Musical Live on Stage atau SpongeBob SquarePants? :p



11 comments:

Yuyu said...

Sweet like chocolate cake..hehehe
bercinta dgn longtime schoolmate..bagusla korang ni..just like my brother hakeem n ela ;)
ur fren juge kn..hmmmm..love is in the air...

*ayu* said...

alahai sweet nya.. korang berdua ni mmg sweet couple la...

Cik Pika said...

yup, that's soooo true. berdua lebih baik. saya jgk sorg2. sob sob. :p
btw kt malaysia bunga lalang je tumbuh dari rumput mcm tu. hehehe.

mek,i love ur blue dress. cantekkkk.

Mrs LVoe said...

lama x nmpk dear..

cantik baju u yg color merah tu.. myerlah kputihan kulit nana.. such adorable couple.

ayam marinate & bihun foreng tu buat sha lapo la

aS_c0mei said...

bila tgk u picnic ni, teringat zaman muda-muda i dulu(wah,mcm dah tua je.huhu)....picnic ngan my hubby(ms tu bf) dkt tasik shah alam tu.depan pkns..huhuhu...nak plak time bulan puasa....bukak puasa kat situ.ramai btol kapel2 yg sama-sama bukak puasa.hehe...

bestnye tgk teater...nak nengok jugeekkk!!(dalam mimpi)....;p

Ami said...

mmg berdua lebih baik!keseorangan menjadikan kite agak hilang arah tuju hehe.
soo nice,berpicnic just the two of you!!I'll vote for Spongebob SquarePants err just because err i suke spongebob kot :p

Aida Narina said...

kYuyu: Sweet like chocolate, tgkla bf aida tu, dah bolat sbb bg mkn cakes bnyk sgt. Ni belum try kek kYuyu lagi :). Aah, we've knwn each other since form 1, tapi rapat2 gitu masa kat sini :pp

Ayu: Ayuuu, dah lama tak dgr cerita from Ayu. Btw, aida pn xsempat nak visit blog Ayu. Thankss! ;pp

Pika: Awak berseorangan tak lama. Lagipun awak tak berdua, tapi bertiga or berempat (jgn fikri kotor!). U have all your friends with u. Love u lots! Btw, sukaa jgk baju biru Miss Selfridgeku. 10pound je kau tahu. Sila la kirim :)

Sha: Tuhlaa aida pun dh tak sempat2 visit blog Sha juga. Thankss sha for the compliment :).

As_comei: Ahhh bahaya tu as berbuka puasa berdua sbb dah nak gelap. Ajak la huby berpicnic lagi, masak sedap2 and enjoy the weekend together. He'll sure love it :)

Ami: Setuju Ami :). Esp kwn pun masing2 dengan hala tuju masing2. Ami pun had a great time with hubby kan? Xmau sedey2 kay. InsyaAllah u'll do fine. 17th May! :)

reena said...

Bestnya dapat picnic berdua.super sweet lah.Teringin nak picnic dengan my bf camni, tapi dia prefer 'picnic' kat shopping complex.Huhu.Bosan la dengan shopping complex ni sometimes.Eh eh, clutch tu macam ku kenal je..Hehe.And yeah, lama tak 'nampak' u.

Ela said...

ohok..ohok..patutla batuk..namaku disebut2..ada2 je k.uu tu
:P
1st time baca n komen ni..hey aida..howre doin?bisnes ok kan..
oo blh tlg shoppingkan eh kt sana?hehe..best best..
bila blk msia?blk ngn alan ke sowang2..blh ela pesan tlg beli pape kan nnt..
klu ya pls inform me bila blk thru fb ke eh..
ok aldbest utk bisnes! cya :)

Nadia Dzai said...

Hello Aida ;)

Sorry tak dpt turun Soton, ehe busy beee ;) balik Msia inform la eh ;)

Nice sunglasses! I got one toooo yang lebih kurang urs, tapi Azli kate mcm belalang, bulattt :D

Tyazizul said...

hye kamu..thanks....ha ah...i benciii...heater i rosak..sejuk nk matii...i dah shaking......sweetnyee dating.barbeque bersamaa eceh...nakk gakk..rinduu ni kat bf tersayang!!